HomeStiri Mondene Angelina Jolie: biografie, viata si filme

Angelina Jolie: biografie, viata si filme

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,1K views
Angelina Jolie in Stiri Mondene

Angelina Jolie, a fost desemnată, nu de puține ori, drept „cea mai frumoasă femeie din lume” de către reviste și publicații din întreaga lume.

Angelina Jolie

Angelina Jolie este într-adevăr una dintre cele mai frumoase femei din lume, iar talentul actoricesc, care nu-i lipsește absolut deloc, au făcut-o să fie una dintre cel mai bine plătite actrițe de la Hollywood. În prezent, Angelina Jolie este atât actriță, cât și regizoare, iar de-a lungul anilor, filmele ei au fost și sunt unele dintre cele mai bune de pe piață. Iată cum anume a devenit Angelina Jolie cine este astăzi și de unde a plecat:

Biografie – Angelina Jolie

Fiind una dintre cele mai frumoase și mai de succes femei la ora actuală, sigur mulți dintre voi sunt curioși să afle de unde anume a plecat. Angelina Jolie s-a născut la Los Angeles și este fiica actorilor Jon Voight și Marcheline Bertrand. Pe linia tatălui, Angelina Jolie are rădăcini germane și slovace, iar pe linia mamei, rădăcini franco-canadiene, olandeze și germane.

După despărțirea părinților, Angelina Jolie și fratele acesteia au rămas cu mama, care a fost nevoită să renunțe la actorie pentru a-și crește cei doi copii. În liceu era deseori batjocorită pentru că era foarte slabă și purta aparat dentar, iar în combinație cu alte probleme pe care le avea, începuse să-și facă rău singură, pentru că, declara ea peste ani, „ritualul de a mă tăia și a simți durerea… a fost ceva terapeutic pentru mine”.

Relația cu tatăl, a fost mereu disfuncțională, iar la 16 ani s-a apucat de actorie, știind că asta avea să facă pentru tot restul vieții.

Angelina Jolie – filmografie

Angelina Jolie a jucat în nenumărate filme, de-a lungul anilor, mai ales, dacă ne gândim cât de devreme s-a lansat în lumina reflectoarelor, când, practic, era încă doar un copil. Însă, de mică a fost o actriță genială, iar asta a ajutat-o să devină una dintre cele mai bune actrițe din toate timpurile. Iată câteva filme de referință care o au ca protagonistă pe Angelina Jolie:

 1. GIA

Filmul urmărește povestea scurtei ascensiuni și finalul tragic al Giei Caragi, un fotomodel superb (rol interpretat perfect de către Angelina Jolie) care a dominat lumea modei, la sfârșitul anilor 1970. Oarecum, Angelina Jolie s-a regăsit în trăirile și problemele personajului său, lucru care a făcut-o să o înțeleagă mai bine pe adevărata Gia, fapt ce a ajutat-o să o interpreteze magistral. De-a lungul filmului, aceasta cunoaște faima rapid însă alunecă la fel de repede pe panta drogurilor, iar la numai 27 de ani Gia moare de SIDA. Este un film extrem de reușit și unul dintre primele de succes ale Angelinei Jolie.

 1. The Tourist – Turistul

Acest film o prezintă pe Angelina Jolie drept o femeie remarcabilă, elegantă, distinsă și extrem de frumoasă, care cucerește fără efort un simplu profesor de matematică interpretat de Johnny Depp. Producția a fost extrem de apreciată când a fost lansată, în anul 2010, iar acțiunea, suspansul și misterul combinate cu Angelina Jolie și Johnny Depp în rolurile principale au făcut din acest film unul de succes care merită văzut. Iar finalul este mai mult decât surprinzător!

 1. Maleficent

Angelina Jolie, fiind o actriță extrem de complexă, nu putea să nu bifeze în cariera sa și unul dintre cele mai îndrăgite SF-uri destinate serilor în familie, împreună cu copiii. Personajul pe care l-a adus la viața, în rolul zânei cu inima de piatră care poartă și numele filmului, este unul dintre cele mai îndrăgite personaje dintr-un film de acest gen. Efectele speciale și interpretarea perfectă pe care a reușit să o facă Angelina Jolie au făcut ca filmul să aibă un succes uriaș la premieră.

 1. The Bone Collector – Colecționarul de oase

Acest film polițist este unul dintre cele mai bune din categoria acțiune îmbinată cu suspans și crimă. Angelina Jolie joacă aici rolul unei polițiste care vrea să avanseze în carieră, iar în momentul în care apare un criminal pe cât de bolnav psihic, pe atât de inteligent, ea, împreună cu Denzel Washington (un detectiv imobil însă extrem de bun în ceea ce face), trebuie să rezolve cazul până când nu mai mor alți oameni nevinovați. Este un film foarte bun și interesant, iar Angelina Jolie interpretează perfect rolul său!

 1. Original Sin – Păcat originar

Acest film este, probabil, unul dintre cele mai bune și mai renumite ale actriței Angelina Jolie. Aceasta joacă alături de Antonio Banderas, cu care formează un cuplu; filmul prezintă povestea senzuală de dragoste dintre personajele pe care le interpretează. Acest film arată cât de departe se poate ajunge din dragoste pentru o femeie, iar dacă acea femeie este interpretată de către Angelina Jolie, atunci alte explicații sunt de prisos.

 1. Lara Croft: Tomb Raider

Cine nu-și amintește de Lara Croft, femeia fatală care, pe lângă faptul că este extrem de frumoasă, mai și luptă foarte bine și este mereu în centrul acțiunii? Angelina Jolie dă viață în acest film unei moștenitoare care, pe cât este de bogată, pe atât este de răsfățată și are drept pasiuni morminte antice, imperii de mult uitate, călătorii misterioase și băieții răi. Este un film de acțiune sută la sută, iar continuările au fost la fel de bune și apreciate.

În viața reală, Angelina Jolie a avut numeroase relații, încă de la vârsta de 14 ani. De-a lungul timpului, a fost cuplată cu actori celebri sau cântăreți celebri ca Jared Leto, Ralph Fiennes, Mick Jagger sau Colin Farrell. La un moment dat, aceasta a declarat că este bisexuală, recunoscând că a avut și câteva relații pasagere cu femei însă nimic serios.

Angelina Jolie a format unul dintre cele mai cunoscute și longevive cupluri, cu actorul Brad Pitt, cu care s-a și căsătorit, după zece ani de relație. Este mamă a șase copii, dintre care trei copii sunt biologici, iar trei copii sunt adoptați. Din păcate însă, căsnicia nu a durat decât doi ani, iar în 2016, aceștia s-au despărțit. Unele surse afirmă că în prezent Angelina ar fi cu cineva mai tânăr decât Brad Pitt însă nu există dovezi oficiale în acest sens.

Cu toate acestea, indiferent de viața personală, Angelina Jolie rămâne în topul celor mai frumoase femei din lume și una dintre cele mai talentate actrițe.

Viata profesională

Angelina Jolie este o actriță premiată cu Oscar, care a devenit faimoasă datorită rolului principal din seria de filme de succes Lara Croft. În afara ecranului, Jolie a devenit cunoscută datorită implicării în acte de caritate internaționale, în special cele care implică refugiați.

Ea apare în aproximativ toate topurile cu cele mai frumoase femei din lume. De asemenea, are o viață personală care este urmărită cu aviditate de presa de scandal.

În primii ani, Angelina a învățat meseria de actor de la părinții ei – tatăl ei este Jon Voight, actor premiat cu Oscar, iar mama ei este Marcheline Bertrand, care a studiat cu Lee Strasberg. La vârsta de 11 ani, Angelina a început să studieze la Institutul de Teatru Lee Strasberg, unde a fost văzută în mai multe producții teatrale. A efectuat unele studii de film la Universitatea din New York, iar mai târziu s-a alăturat renumitului Teatru Group Met, în Los Angeles.

La vârsta de 16 ani a început o carieră în modelling și a apărut în unele videoclipuri muzicale. Trăsăturile sale fizice sunt moștenite de la rudele sale: este germană și slovacă din partea tatălui ei și franco-canadiană, olandeză, germană, cehă din partea mamei sale.

În anii 1990 a apărut în roluri secundare în filmele:

 • Hackers (1995);
 • Foxfire (1996);
 • True Women (1997);
 • George Wallace (1997);
 • Gia (1998).

Angelina Jolie a devenit foarte celebră în anul 1999, când a câștigat un rol principal în producția de succes The Bone Collector, în care joacă alături de Denzel Washington. În același an, Jolie a dat lovitura cu filmul Interrupted, unde joacă alături de Winona Ryder. Filmul a fost făcut după o poveste adevărată a unor femei care au petrecut un anumit timp într-un spital de psihiatrie. Rolul lui Jolie a fost o amintire a personajului lui Jack Nicholson în Zbor deasupra unui cuib de cuci (1975), rolul pentru care Nicholson a câștigat primul său Oscar.

În anul 2000, Angelina Jolie a fost rugată să joace în Lara Croft: Tomb Raider (care a apărut în 2001).

Una dintre locațiile de filmare ale filmului Lara Croft a fost Cambodgia. În timpul petrecut acolo, Angelina Jolie a observat frumusețea naturală, cultura și sărăcia din această țară. Ea a considerat acest lucru drept o experiență unică, iar astfel a început capitolul umanitar din viața ei. Jolie a început să viziteze taberele de refugiați din întreaga lume și a ajuns să fie numită în mod oficial ca Ambasador al Bunăvoinței pentru Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Câteva dintre experiențele ei au fost scrise și publicate în populara sa carte Note din călătoriile mele, ale căror profituri merg către UNHCR.

În 2002, Angelina a adoptat un băiat pe nume Maddox, din Cambodgia, iar în 2005, a adoptat o fetiță etiopiană pe nume Zahara.

În 2004, Angelina a început filmările pentru celebrul film Mr. & Mrs. Smith (2005). Pe parcursul filmărilor, ea l-a cunoscut pe Brad Pitt.

Câteva lucruri despre viața privată a actriței:

 • S-a născut pe 4 iunie 1975, în Los Angeles, California.
 • Colecționează cuțite.
 • Este numită de revista People „Una dintre cele mai frumoase femei din lume”.
 • Are un tatuaj cu citatul lui Tennessee Williams: „A prayer for the wild at heart, kept in cages”, pe antebratul stang.
 • Tatuajele sale includ semnul japonez al morții, două simboluri negre amerindiene ascuțite, un dragon și o cruce neagră mare…

Angelina Jolie este femeia pe care majoritatea bărbaților americani ar dori să o scoată la o întâlnire de Anul Nou, potrivit unui studiu realizat de Blockbuster Inc.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed