Home Stiri Mondene Angelina Jolie critică ordinul dat de Donald Trump împotriva imigranților

Angelina Jolie critică ordinul dat de Donald Trump împotriva imigranților

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 811 views
angelina-jolie-critica-ordinul-dat-de-donald-trump-impotriva-imigrantilor

Angelina Jolie, cunoscută ca o apărătoare a drepturilor omului, a criticat interdicția de intrare în SUA a imigranților din șapte țări, dată de Donald Trump. Aceasta a scris un comentariu în care a vorbit despre consecințele deciziei președintelui.

angelina-jolie-critica-ordinul-dat-de-donald-trump-impotriva-imigrantilor

Donald Trump a șocat o întreagă națiune după ce a dat, la scurt timp după ce a fost investit în funcție, un ordin prin care cetățenilor din șapte țări, majoritatea musulmane, le era interzisă intrarea în Statele Unite ale Americii. Decizia a creat o situație tensionată în întreaga lume, numeroși oameni rămânând blocați în aeroporturi. Angelina Jolie este doar una dintre vedetele care au luat atitudine.

Fără a face referire directă la Donald Trump, Angelina Jolie a expus joi, prin intermediul unui comunicat, consecințele acestei decizii, precizând că discriminarea pe considerente religioase este „o joacă cu focul”. Aceasta a mai adăugat că ea, fiind mamă a șase copii, „cu toții născuți pe pământuri străine și… mândri cetățeni americani”, este de părere că siguranța națiunii trebuie să fie o prioritate, dar orice decizie luată în acest sens trebuie să fie „bazată pe fapte, nu pe teamă”.

În comunicat, artista, care a lucrat ca emisar al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați, a mai subliniat și faptul că securitatea unei țări poate fi gestionată „fără a cataloga cetățenii unor țări întregi – chiar și copiii – ca fiind nesiguri pentru a ne vizita țara în temeiul geografiei sau al religiei”…

Pe 25 ianuarie, președintele Donald Trump a interzis accesul refugiaților în Statelor Unite ale Americii, timp de 120 de zile. Pentru cei originari din Siria, interdicția nu era doar temporară, ci permanentă. În cadrul aceluiași ordin, li se interzice intrarea pe teritoriului SUA cetățenilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen, timp de 90 de zile. Președintele Americii a mai adăugat că „nu este vorba despre religie”, ci despre „teroare și menținerea siguranței”.

 

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed