HomeStiri Mondene Aşa arată cele mai scumpe mâncăruri din lume

Aşa arată cele mai scumpe mâncăruri din lume

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 999 views
Aşa-arată-cele-mai-scumpe-mâncăruri-din-lume in Stiri Mondene

Toată lumea ştie că mâncarea reprezintă lucrul pe care se cheltuie cei mai mulţi bani, dar totuşi cât de dispusă ai fi să dai pe o pizza, un pachet de cafea sau brânză? Află din următorul top care sunt cele mai scumpe feluri de mâncare din lume.

Aşa-arată-cele-mai-scumpe-mâncăruri-din-lume

  1. CEA MAI SCUMPĂ PIZZA: PIZZA BELLISSIMA

Banala pizza se vinde în Manhattan, New York, cu preţul exorbitant de 1.000 de dolari. Lucrul acesta se datorează faptului că aceasta conţine caviar în valoare de 820 de dolari, dar restul ingredientelor sunt cele clasice.

CEA MAI SCUMPĂ PIZZA-PIZZA BELLISIMA

  1. CAFEAUA DE 1.000 DE DOLARI

Probabil că nu te-ai fi gândit, dar unul dintre sortimentele de cafea, cel Kopi Luwak, poate ajunge şi la 1.000 de dolari pe kilogram. Ce este atât de special la această cafea? Modul în care este “prelucrată”. Pentru început, boabele sunt ingerate de un fel de nevăstuică, iar pe urmă, din cauza faptului că sistemul digestiv al acestui animal nu le poate digera complet, ele sunt eliminate parţial. De aici, muncitorii separă boabele de cafea de restul materiilor fecale şi le prelucrează sub forma celei mai scumpe cafele din lume.

CAFEAUA-DE-1.000-DE-DOLARI

  1. CEA MAI SCUMPĂ BRÂNZĂ: BRÂNZA DE MĂGĂRIŢĂ

Aceasta este produsă numai în Serbia, în cadrul unei rezervaţii naturale. Fabrica în care este produsă, Zasavica, are 100 de măgari, iar comenzile sunt realizate numai în avans. Aici se face brânza de măgăriţă “Pule” şi un lichior din laptele acestui animal.

CEA MAI SCUMPĂ BRÂNZĂ-BRÂNZA DE MĂGĂRIŢĂ

  1. TRUFE ALBE

Dacă trufele negre sunt scumpe, află că cele albe sunt vândute la licitaţii cu 8.000 de dolari kilogramul, dar acestea pot ajunge chiar şi la 125.000 de dolari pentru doar câteva bucăţi.

TRUFE ALBE

  1. CEA MAI SCUMPĂ CARNE DE VITĂ

Rasa de vaci Waygu este renumită pentru aspectul cărnii sale în care pot fi găsite inserţii de găsime în cadrul fibrelor musculare, iar gustul este superior oricărui alt sortiment obişnuit. Totuşi, cea mai rară rasă de vaci este cea Kobe, crescută numai în prefectura Hyogo din Japonia. Ceea ce este special la această rasă este faptul că muncitorii masează animalele şi le hrănesc doar cu bere pentru a fi relaxate şi pentru un gust mai deosebit al cărnii. Preţul unei astfel de fripturi poate depăși 3.000 de dolari în cazul în care este asezonată şi cu o garnitură la fel de selectă…

CEA MAI SCUMPĂ CARNE DE VITĂ

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed