Atenţie! Medicii turci avertizează bolnavii de cancer! Ce recomandă aceştia?

677

Trăim în secolul bolilor cumplite care au pus stăpânire pe întreaga lume.

Atenţie! Medicii turci avertizează bolnavii de cancer! Ce recomandă aceştia 1

Din păcate, medicii oncologi avertizează că în următorii 20 de ani, cancerul va fi şi mai des întâlnit. Pentru asta, un cunoscut medic de origine turcă, specialist în radioterapie, trimite un avertisment care trebuie luat în seamă.

Atenţie! Medicii turci avertizează bolnavii de cancer! Ce recomandă aceştia

„Unii pacienţi pot fi tentaţi să oprească terapia din cauza efectelor adverse sau din cauza miturilor care circulă legate de iradierea organismului. Oprirea tratamentului este foarte periculoasă pentru organism, pacientul nu poate începe şi apoi să ia o pauză de o săptămână sau două. Am avut cazuri de pacienţi, chiar şi din România, care au întrerupt terapia şi au revenit cu un cancer agravat ceea ce a îngreunat situaţia. Sfatul meu pentru pacienţi este să termine tratamentul început, indiferent care ar fi acesta. Există multe persoane care cred că radioterapia nu face bine, însă dacă această este făcută corect, personalizat, la momentul optim, atunci vorbim despre o armă redutabilă împotriva cancerului”, a declarat doctorul turc Ufuk Abacioglu, specialist în radioterapie.

Radioterapia este una dintre metodele de combatere a cumplitei boli. Cu toate că s-au făcut multe speculaţii referitoare la radioterapie, medicii spun că dacă este folosită la momentul potrivit şi personalizată în funcţie de fiecare persoană, radioterapia are efecte foarte bune cu reacţii adverse minore…

Mai mult decât atât, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că rata de supravieţuire în urma cancerului este mult mai crescută în ţările dezvoltate care au acces mai uşor la tratamentele de ultimă oră.