HomeSANATATE Atentie! Somnul in exces dauneaza grav sanatatii

Atentie! Somnul in exces dauneaza grav sanatatii

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,5K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/01/Atentie-Somnul-in-exces-dauneaza-grav-sanatatii.jpg

Este deosebit de important să avem parte de un somn odihnitor, pentru că acesta contribuie în mare măsură la un stil de viață sănătos, întrucât ne asigură echilibrul emoțional și fizic.

Este un fapt dovedit de către specialiști că, atunci când somnul este întrerupt sau dezechilibrat, organismul este dat peste cap și pot apărea diverse afecțiuni, iar creierul este vizat în special.

Câte ore de somn sunt recomandate?

Durata somnului e diferită pentru fiecare grupă de vârstă. De regulă, un adult de vârstă medie necesită opt ore de somn pentru a fi sănătos și a funcționa normal, în timp ce minorii au nevoie să doarmă mai mult. Se recomandă ca persoanele de vârsta a treia să reducă orele de somn.

Sfatul specialiștilor este să avem totuși grijă să nu dormim prea multe ore, întrucât și din pricina somnului în exces pot apărea probleme de sănătate, cum sunt, de exemplu:

Obezitatea

Un studiu realizat pe opt persoane care obișnuiau să doarmă prea mult a relevat faptul că acestea au luat și foarte mult în greutate, față de grupul de referință cu persoane care au dormit opt ore.

Depresia

Persoanele care dorm excesiv sau, din contră, au insomnii, sunt foarte predispuse la depresie.

Durerile de spate

Printre cauzele durerilor de spate se află și somnul în exces. Pentru a le combate, se recomandă reducerea orelor de somn.

Somnul în exces se poate preveni. Iată câteva soluții prin care poți evita să dormi prea mult:

  • Spală-te pe față cu apă rece – acest lucru te ajută reduci posibilitatea de a mai avea chef de dormit ulterior.
  • Consumă apă și băuturi energizante naturale. Este de preferat să bei apă călduță cu lămâie, deoarece este un tonic natural, îți oferă energie și te ajută să rămâi în formă, alungând somnul.
  • Se recomandă ca, după ce te-ai trezit, să faci puțină mișcare, de exemplu, câteva exerciții fizice simple, aerobic sau antrenament ușor, chiar și o scurtă plimbare…
  • Începe fiecare zi cu gânduri bune și fă-ți timp pentru hobby-uri, chiar dacă ai un program încărcat. Câteva minute de relaxare din când în când pe parcursul zilei nu au decât efecte benefice asupra organismului.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed