HomeStiri Mondene Baia care elimină toxinele din organism în doar 20 de minute

Baia care elimină toxinele din organism în doar 20 de minute

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
Baia-care-elimină-toxinele-și-reziduurile-din-organism-în-doar-20-de-minute in Stiri Mondene

Sarea englezească este recunoscută de sute de ani pentru proprietățile sale medicinale extrem de benefice. Conține o cantitate mare de compuși minerali de sulfat de magneziu, fiind o soluție perfectă pentru detoxifierea organismului și eliminarea surplusului de lichide.

Magneziul este un element foarte important pentru funcționarea normală a organismului. Acesta calmează inflamațiile, relaxează nervii și mușchii încordați și stimulează circulația sângelui. Sulfații pe care îi conține sunt necesari pentru sănătatea pielii, nervilor și articulațiilor. Astfel că sarea englezească înlătură toxinele și stimulează sintetizarea proteinelor în țesuturi. Băile regulate de sare sunt extrem de benefice în cazul durerilor musculare, a micozei, gutei, întinderilor musculare, inflamațiilor etc. De asemenea, acestea sunt utile în reglarea echilibrului mineral și, de asemenea, ajută la curățarea organismului.

Este foarte important însă ca femeile însărcinate, persoanele cu boli cardiovasculare sau cele cu arsuri (și alte răni deschise), să se consulte cu medicul specialist înainte de a utiliza sarea englezească în timpul băilor.

O astfel de baie va dura aproximativ 40 de minute. Explicația constă în faptul că organismul are nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a elimina reziduurile și toxinele acumulate și de alte 20 pentru a reuși să-și absoarbă mineralele existente în apă.

Cantitatea de sare englezească recomandată pentru o baie depinde de greutatea corporală, astfel că va fi adăugată ținându-se cont de următoarele:

– la copiii cu greutatea de până la 27 kg, se adaugă 1/2 pahar;

– copiii cu greutatea cuprinsă între 28-45 kg – un pahar;

– copii și adulți 45-68 kg – un pahar și jumătate;

– la adulții cu greutatea cuprinsă între 65-90 kg, se adaugă 2 pahare;

– peste 90 kg – se adaugă câte o jumătate de pahar de sare englezească la fiecare 50 kg în plus.

Sfaturi utile:

Pentru a spori cantitatea de antioxidanți, respectiv a eficientiza rezultatul băii, se poate adăuga o jumătate de pahar de ulei de măsline. Acesta conține polifenoli și este extrem de benefic pentru piele.

De asemenea, se poate adăuga și pulbere de ghimbir sau de piper Cayenne – astfel crește căldura primită de corp în timpul băii, care implică eliminarea unei cantități mai mari de toxine din organism (prin transpirație).

Încercați să evitați utilizarea săpunului în timpul unei astfel de băi, deoarece acesta împiedică procesul detoxifierii și reduce efectul mineralelor.

După baie, se recomandă odihna (una-două ore)…

Atenție! Conținutul acestui articol este pur informativ și nu poate substitui recomandarea unui medic specialist. Adresați-vă acestuia, pentru un diagnostic corect!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed