Home Stiri Barack Obama a fost numit Person of the Year de catre revista Time

Barack Obama a fost numit Person of the Year de catre revista Time

autor Elena Yvette
455 views 1 minute timp de citit

Presedintele american, Barrack Obama, in varsta de 51 de ani, a fost numit Person of the Year de catre revista Time, fiind unul dintre putinii castigatori care au primit aceasta distinctie de doua ori, de la introducerea ei din 1927.

Barack Obama

Obama a mai fost onorat cu această distinctie si in 2008, imediat dupa ce a castigat alegerile, si a devenit primul presedinte afro-american din istoria Statelor Unite. Revista Time a declarat ca l-a ales pe Obama deoarece acesta a gasit si a reusit sa formeze o noua majoritate, prin care a transformat slabiciunea in oportunitate si a creat o uniune mai grozava decat cea initiala.

[articol „Barack Obama”]

Va lua juramantul pe 20 ianuarie, ca fiind primul democrat in peste 75 de ani care a primit majoritatea voturilor populare de doua ori. Doar cinci presedinti americani au mai reusit acest lucru in istorie. Printre pretendenţii distinctiei se numar presedintele egiptean Mohamed Morsi, directorul Apple, Tim Cook sau un tanar pakistanez, care aproape a fost impuscat si aproape ucis de insurgenţii talibani pentru ca a aparat drepturile femeilor din tara sa.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies