Home Stiri Băutură pentru inimă! Se face din 3 ingrediente: usturoi, lamai si apa

Băutură pentru inimă! Se face din 3 ingrediente: usturoi, lamai si apa

autor Elena Yvette
579 vizualizari
Bautura pentru inima

Cine a fost Sebastian Kneipp?

Sebastian Kneipp, un preot bavarez, a fost numit strămoșul medicinei naturopate. Numele lui este legat de forma de hidroterapie „Cneipp Cure”. Aceasta presupune aplicarea apei prin intermediul mai multor metode, precum presiuni sau temperaturi. Sebastian Kneipp a afirmat despre toate aceste metode că au efecte vindecătoare, terapeutice.

Sistemul lui Kneipp

Kneipp a propus un sistem prin care a vindecat diferiți oameni, acest sistem bazându-se pe cinci aspecte:

  1. Hidroterapia – apa a fost folosită pentru a trata mai multe boli.
  2. Fitoterapia – Kneipp a folosit şi medicamentele botanice.
  3. Exercițiul – organismul devine mai sănătos dacă facem mişcare.
  4. Nutriția – Cerealele integrale, legumele, fructele şi o cantitate potrivită de carne sunt componentele unei diete sănătoase.
  5. Echilibrul – Kneipp a spus că o persoană sănătoasă a fost născută de o minte sănătoasă.

În anul 1849, Kneipp a început un proces prin care a reuşit să dezvolte mai multe metode de vindecare. Acest lucru s-a întâmplat după ce, pe baza tratamentelor cu apă pe care le-a dezvoltat Sigmund Hahn, a putut să contracteze tuberculoza.

Aşadar, pe baza tuturor acestor informaţii, noi vă vom prezenta o băutură descoperită de Kneipp. Această  băutură promite stimularea inimii, desfundarea arterelor, dar şi îmbunătăţirea circulației.

Ce ingrediente sunt folosite?

Ingredientele pe care Kneipp le-a folosit sunt destul de puţine, dar naturale, tocmai pentru că acestea îşi fac efectul cel mai bine.

Ingredientele de care avem nevoie:

  1. 30 de căţei de usturoi
  2. 5 lămâi – de preferat să fie organice. Se foloseşte inclusiv coaja.
  3. 1 L de apă fiartă sau distilată

Cum se prepară băutura?

Căţeii de usturoi trebuie să fie curăţaţi, iar lămâile trebuie să fie spălate foarte bine. Coaja nu se îndepărtează, dar sâmburii trebuie scoşi. Lămâia trebuie tăiată în cubuleţe.

Toate ingredientele trebuie să fie adăugate într-un blender, compoziţia se mixează foarte bine, până când toate ingredientele se omogenizează.

Apoi, totul se mută într-o oală şi se toarnă litrul de apă. Se pune totul la fiert, până în momentul în care dă în clocot. Imediat după ce începe să dea în clocot, opriţi focul şi compoziţia se strecoară.

Lichidul care se obţine trebuie să fie pus în sticle curate, spălate foarte bine înainte, şi se ţin în frigider.

Cum se consumă această băutură?

În fiecare zi, trebuie să beţi 50 de ml din această compoziţie, ori înainte, ori după masa de prânz, timp de 25 de zile. Trebuie să faceţi pauză timp de zece zile, iar apoi o luaţi de la capăt.

În cazuri excepționale, doar dacă este nevoie, puteţi relua cura şi pentru a treia oară, dar tot după ce se face o pauză de zece zile.

Sunt recomandate doar două cure pe an, fiecare cură având două etape. Cel mai indicat este ca aceste cure să se facă primăvara şi toamna.

La ce ne ajută această bătură?

Această băutură ajută la eliminarea colesterolului, dar şi a trigliceridelor. De asemenea, elimină chiar şi grăsimile şi ajută persoanele care o beau să aibă o viaţă lungă, fără prea multe probleme de sănătate.

Medicina naturistă din Germania ştie de foarte mult timp de acest remediu, deoarece ateroscleroza este tratată cu ajutorul usturoiului, ingredientul de bază al acestei băuturi.

Mai mult decât atât, usturoiul a fost folosit încă din vremurile vechi pentru tratarea răcelilor şi infecţiilor. Sistemul imunitar poate fi întărit prin amestecarea usturoiului cu lămâie. De asemenea, această combinaţie alcalinizează organismul, iar radicalii liberi sunt legați între ei, toate acestea datorându-se vitaminei C.

Totodată, fibrele de lămâie ajută la creşterea nivelului de enzime hepatice…

Aşadar, băutura pe bază de usturoi a lui Kneipp este recunoscută în rândul medicinei naturiste, la fel şi efectele sale.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies