Bicarbonatul face minuni! Iată ce efect are asupra rinichilor tăi

Share

Rinichii sunt unele dintre cele mai importante organe ale corpului uman, contribuind la filtrarea și detoxifierea sângelui. Pe lângă aceste procese, rinichii au și funcții de reglare a tensiunii arteriale, de producție la nivel celular și de menținere a densității osoase.

În fiecare zi, rinichii noștri filtrează aproximativ între 120 și 150 de litri de sânge și produc între unul și doi litri de urină.

Cu ajutorul acestui proces, zona renală împiedică suprasaturarea corpului cu reziduuri și toxine, fiind asigurat echilibrul electrolitic al sângelui.

Leziunile renale apar din cauza unor factori numeroși, cum sunt diabetul de tipul 2, hipertensiunea arterială și multe altele, dar, din fericire pentru noi, problemele care apar la nivelul rinichilor pot fi tratate cu un ingredient simplu, care este bicarbonatul de sodiu.

Principalul organ producător de bicarbonat de sodiu din organism este pancreasul. Acesta este responsabil de sintetizarea bicarbonatului de sodiu, scopul fiind acela de a proteja rinichii pe întreaga durată a procesului digestiv.

Sistemul endocrin poate fi afectat de alimentația care este bogată în zahăr rafinat, prăjeli și alimente sau mese bogate în grăsimi nesănătoase.

Sub influența acestor factori, pancreasul și rinichii noștri nu mai sunt dispuși să producă acea cantitate de bicarbonat de sodiu necesară, iar digestia noastră este îngreunată, acizii prezenți în acest proces nemaiputând fi neutralizați eficient, lucru care duce la apariția leziunilor renale.

În tratamentele pentru rinichi sau în dializă, bicarbonatul de sodiu este unul dintre principalele substanțe care sunt folosite. Dacă rinichii nu mai pot produce cantitatea suficientă de bicarbonat de sodiu, se apelează la dializă pentru a putea reintroduce în organism această substanță, fiind una care joacă un rol crucial în procesul de digestie.

Numeroase cercetări care au fost realizate la Institutul Național de Sănătate din SUA au demonstrat faptul că dializa pe bază de bicarbonat de sodiu este mult mai eficientă decât cea simplă. Pacienții cărora li s-a făcut o astfel de dializă au avut o sinteză de oxid nitric mult mai bună, acesta fiind un proces care echilibrează pH-ul sângelui.

Medicul Ione de Brito-Ashurst, împreună cu echipa sa din Centrul pentru uronefrologie și transplant renal, a concluzionat faptul că o suplimentare a aportului zilnic de bicarbonat de sodiu contribuie la încetinirea dezvoltării bolilor renale cronice și preîntâmpină nevoia de dializă. Drept urmare, bicarbonatul de sodiu ajută la prevenirea și inversarea efectelor cauzate de insuficiența cronice renale.

Cum vindecă bicarbonatul de sodiu leziunile renale?

Înainte de a trece la o administrare personală, cel mai indicat este să consultați un medic specialist. Chiar dacă bicarbonatul de sodiu nu este o substanță periculoasă sau toxică, în unele situații acesta nu este digerat corespunzător, mai ales dacă vă confruntați cu sensibilități la nivelul sistemului digestiv.

Pentru cei care se confruntă cu riscuri accentuate de a se îmbolnăvi la nivelul sistemului renal, tratamentul pe bază de bicarbonat de sodiu este următorul:

Ziua 1: se administrează sub limbă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu.

Ziua 2: se amestecă o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu cu o jumătate de linguriță de sare într-un litru jumate de apă. Băutura se bea zilnic, pe durata a două sau trei zile consecutive.

Ulterior, doza zilnică se reduce la un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și aproximativ tot atâta sare…

Pentru a ne proteja rinichii, trebuie să avem o greutate corporală situată în limitele normalității, iar stilul nostru alimentar trebuie să fie unul cât mai sănătos.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news