Biografia lui Alex Velea


651

Biografia lui Alex Velea are in centru elementul care pune totul in miscare, elementul care ofera culoare fiecarui moment din viata noastra. Care este acest element si pentru ce este recunoscut Alex Velea, urmeaza sa vedem in continuarea acestui articol.

Alex Velea

Biografia lui Alex Velea graviteaza in jurul muzicii. Artistul a cochetat cu notele muzicale inca din copilarie si a stiut mereu ca intr-o zi va ajunge sa incante lumea cu acordurile lui. Artistul nu a incetat sa creada in talentul sau si a cautat sa ajunga in compania unor oameni care credeau, de asemenea, in vocea lui.

1.    Copilaria:

Biografia lui Alex Velea incepe undeva in Craiova, Romania. Velea Alexandru Ionut s-a nascut in data de 13 mai 1984. Copilaria lui a fost frumoasa, petrecuta alaturi de parinti iubitori. La varsta de 9 ani, baiatul a inceput sa cante, iar la 11 ani a inceput sa participe la cursurile de muzca la Palatul Copiilor.

2.    Cariera:

•    Anul 2003 – Aristul a castigat in acest an concursul “Star Factory”. De atunci, numele Alex Velea a inceput sa fie din ce in ce mai cunoscut in toata tara. Biografia lui Alex Velea puncteaza acest moment, intrucat considera ca aici s-a produs scanteia, de aici a pornit totul.

•    Anul 2004 – Barbatul a fost protagonistul emisiunii “Big Brother”.
Tot in anul 2004, artistul a lansat impreuna cu Anna Lesko melodia “Pentru tine”. Insa, a lansat o melodie deosebit de cunoscuta alaturi de Anda Adam. Cine nu isi aminteste si acum titlul “Ce ti-as face (Selecta)”?. Melodia a fost difuzata pe toate posturile de radio din Romania. Totodata, videoclipul a adus mult succes.

•    Anul 2006 – Artistul a lansat primul sau album intitulat “Yamasha”. In momentul in care albumul a aparut pe piata muzicala din Romania, artistul a declarat : “Piesele acestea ma descopera in fata publicului. Asta sunt eu. Am incercat sa pun pe note ganduri, sentimente, trairi. <<Yamasha>> ma reprezinta.”  Pentru realizarea albumului “Yamasha”, Alev Velea a cantat alaturi de Smiley, Marius Moga, Puya, Connect–R. Cea mai cunoscuta melodie de pe acest album este “Dragoste la prima vedere”.

•    Anul 2009 – in acest an, Alex Velea a adus la lumina doua piese importante: “Doar ea”, respectiv “Secret”. In acest an, trebuie sa nu uitam ca artistul a reusit sa patrunda in lumea echipei de productie “Radio Killer”. In lumea filmului, Alex Velea a jucat alaturi de Smiley in “Un Film Simplu”.

•    Anul 2010 – Biografia lui Alex Velea puncteaza acest an ca fiind cel mai important pentru recunoasterea individuala a artistului. Ce inseamna acest lucru? In acest an, Alex Velea a lansat hitul “Don’t say it’s over”- melodie care a fost desemnata hitul anului 2010.

•    Anul 2011 – Alex Velea aduce o dragoste care trebuie facuta in “Minim 2”. Piesa invita la dans si miscari salbatice. Versurile au rasunat intreg anul pe radiourile romanesti.

3. Colaborari:

Artistul a surprins prin legaturile pe care si le-a creat de-a lungul timpului. Alaturi de Smiley, Guess Who, Puya, Connect-R sau Matteo, Alex Velea a reusit sa aduca pe piata muzicala din Romania adevarate hituri. Totodata, si-a deschis propria casa de discuri intitulata “HaHaHa Production”

In concluzie, biografia lui Alex Velea surprinde prin perseverenta artistului in ceea ce priveste cariera muzicala. Viata sentimentala este mai putin importanta in acest moment, insa putem aminti ca artistul a fost casatorit si a divortat. In prezent, este implicat intr-o relatie cu Antonia Iacobescu, cu care are un baietel pe nume Dominic.