HomeStiri Mondene Bunica maternă este cel mai important om din viața copilului!

Bunica maternă este cel mai important om din viața copilului!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2020/03/Bunica-materna-este-cel-mai-important-om-din-viata-copilului.jpg

Bunica din partea mamei are o importanţă extrem de mare în viaţa copilului. Aceasta este legată de cuvintele dragoste, căldură, gingășie, blândețe şi lista poate continua. Cele mai frumoase amintiri ale oricărui copil sunt legate de bunica sa şi de toate activităţile pe care le făcea împreună cu aceasta: prăjiturile, jocurile, poveștile, năzbâtiile care rămâneau nepedepsite.

Este imposibil ca un copil să nu îşi aducă aminte de tot ceea ce făcea împreună cu bunica sa, precum clătitele, dulceața şi, cel mai important, toată dragostea pe care o primea din partea ei.

Ce legătură există între bunică şi nepoți?

Unii copii seamănă foarte mult cu bunica şi mai puţin cu părinţii. Acest lucru se poate remarca atât în ceea ce priveşte comportamentul, cât şi aspectul fizic. Acest lucru a fost remarcat, la un moment dat, de o femeie. Aceasta a relatat că băiețelul ei avea gesturile bunicii sale materne şi chiar şi aspectul fizic semăna cu cel al femeii.

Care este demonstrația științifică pentru acest lucru?

Ei bine, cercetătorii au ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte acest fenomen, iar noi o vă vom dezvălui.

Aşa cum şi savanții au spus, cea mai mare influenţă pe care copilul o simte este cea care vine din partea bunicii materne. Ea este cea care îl educă vorbindu-i despre principalele reguli ale vieţii, îl copleșește cu iubire şi afecţiune şi îi oferă sprijin mereu, mai ales atunci când copilul simte o absenţă din partea părinţilor.

Cea mai rezistentă şi cea mai profundă relaţie care poate exista între două persoane este cea dintre bunică şi nepot, aceasta formându-se la nivel genetic.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că nepoţii preiau de la bunici material genetic, acesta fiind şi motivul pentru care există o aşa mare asemănare între aceştia.

Specialiştii din domeniul geneticii au ajuns la o concluzie conform căreia genele bunicii din partea mamei îi sunt transmise copilului. Însă, acest lucru nu este ca o regulă care se aplică pentru toată lumea, deoarece acesta diferă de la caz la caz, motiv pentru care nepotul poate semăna şi cu bunica din partea tatălui.

Până şi modul în care ne comportăm, gândim, vorbim, râdem, acționăm poate să influențeze viaţa nepotului, aceste lucruri fiind transmise printr-un proces extrem de uşor.

Acesta este şi motivul pentru care medicii ne recomandă să avem foarte mare grijă la modul în care ne dezvoltăm din toate punctele de vedere. Aici, psihologul ocupă un rol extrem de important, deoarece el ne poate ajuta să ne rezolvăm toate problemele pe care le avem, pentru a nu le transmite şi nepoţilor şi a nu le influenţa viaţa într-un mod negativ.

Cu cât ne facem mai mult rău, cu atât şi viaţa nepoţilor va avea aceeași soartă. Aceste două persoane, bunica şi nepotul, au o legătură mult mai puternică decât am crede noi.

Acest lucru se aplică foarte mult în cazul copiilor care au fost crescuţi de către bunici, din varii motive. Petrecând foarte mult timp cu aceştia, este de la sine înţeles faptul că legătura care s-a formai între bunică şi nepot este una extrem de puternică.

Un copil va face tot ceea ce vede la adulți, motiv pentru care bunica are o responsabilitate foarte mare în ceea ce priveşte educația copilului. Luând în considerare aceste lucruri, putem spune că bunica maternă este ca o a doua mamă pentru copil, cu toate că ea rămâne cea mai importantă persoană din viaţa lui…

Mai mult decât atât, felul în care copilul vrea să se comporte atunci când va creşte este direct proporțional cu felul bunicii de a se comporta.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed