HomeStiri Mondene Cadouri de Craciun potrivite pentru iubit si familie

Cadouri de Craciun potrivite pentru iubit si familie

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,9K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/11/Cadouri-de-Craciun.jpeg

Cadouri de Crăciun – se pot spune atât de multe lucruri despre ele, dar niciodată suficiente încât să fim convinși că am ales cadoul potrivit pentru o persoană importantă din viața noastră.

Când vine vorba de cadouri de Crăciun, trebuie să ne gândim foarte bine la persoana pentru care cumpărăm cadoul, la preferințele acesteia, dar și la relația pe care o avem cu aceasta. Acest articol vă vine în ajutor, mai ales că luna cadourilor stă să înceapă, iar forfota de prin magazine devine din ce în ce mai evidentă.

Cadouri de Crăciun potrivite pentru persoanele apropiate

Când vorbim despre persoanele apropiate nouă, ne putem gândi atât la prieteni sau colegi de la locul de muncă, precum și la membrii familiei – părinți, frați, surori, verișori etc. Așadar, când ne gândim la cadouri de Crăciun, trebuie să știm cum să facem cea mai potrivită alegere în funcție de persoana căreia vrem să îi oferim acel cadou.

  • Cadouri de Crăciun pentru Părinți – când vine vorba de cadouri de Crăciun pentru părinți, lucrurile nu ar trebui să fie prea complicate, mai ales că aceștia vor fi foarte încântați de gestul în sine și mai puțin de partea materială. Astfel, dacă vreți să vă surprindeți părinții, le puteți cumpăra lucruri simbolice, cu o însemnătate aparte, ca de exemplu: un portret de familie, un album foto cu întreaga familie, ornamente de Crăciun, icoane deosebite, decorațiuni sau articole de îmbrăcăminte mai speciale, cu tematică. În general, astfel de cadouri sunt foarte potrivite pentru a fi dăruite părinților.
  • Cadouri de Crăciun pentru Frați/Surori – nici la acest capitol lucrurile nu ar trebui să fie prea complicate, mai ales că se presupune că vă cunoașteți foarte bine frații sau surorile, odată ce ați crescut împreună și ați împărtășit o mulțime de lucruri. Având în vedere că frații și surorile sunt persoane cu care vă permiteți să glumiți, cadourile de Crăciun pentru aceștia pot fi unele mai haioase. Dacă optați pentru un astfel de cadou, lucrurile personalizate sunt cele mai la îndemână: tricouri, căni, agende, pixuri, orice poate fi personalizat cu un text haios și o imagine reprezentativă. Așadar, nu va fi greu să vă mulțumiți frații și surorile când vine vorba de cadouri de Crăciun.
  • Cadouri de Crăciun pentru Rude – când vrem să le luăm cadouri de Crăciun rudelor, este important să ne gândim la ceva ce ar surprinde plăcut, dar să nu fie foarte extravagant sau ieșit din comun. Astfel, dulciurile, cafeaua de calitate, ciocolata rafinată sunt cadourile ideale care merită dăruite rudelor în perioada sărbătorilor de iarnă.
  • Cadouri de Crăciun pentru Prieteni – prietenii nu au așteptări foarte mari când vine vorba de cadouri de Crăciun, dar aceștia merită cu siguranță să fie surprinși. Astfel, pe lângă tradiționalele mănuși și șosete cu tematică de iarnă, puteți să le cumpărați prietenilor un fular pufos, o cană simpatică sau un lucru pe care prietenul cel mai bun și-l dorește cu adevărat.
  • Cadouri de Crăciun pentru Cunoștințe/Colegi de la job/Șefi – când trecem de cealaltă parte, și anume cea a persoanelor cu care obișnuim să avem o relație mai formală, este ceva mai dificil să ne decidem asupra unui cadou potrivit pentru Crăciun. Cadoul trebuie să fie deosebit, elegant și să aibă o anumită însemnătate. Spre exemplu, cărțile în ediție limitată, cu coperți deosebite sau agendele cu coperți din piele sunt foarte potrivite pentru un astfel de cadou. În aceeași categorie putem include o sticlă de vin rară sau un stilou lucrat foarte minuțios. Bineînțeles, astfel de cadouri presupun cheltuirea unui buget ceva mai generos.

Cadouri de Crăciun pentru iubit/iubită sau soț/soție

Când vine vorba de cadouri de Crăciun pentru persoana iubită, este nevoie de mai multă implicare și de puțin efort pentru a reuși să impresionăm prin gesturi mici. În perioada sărbătorilor de iarnă, iubirea este pretutindeni, așa că dacă sunteți fericiți în relația voastră, merită să vă arătați recunoștința față de partenerul de viață printr-un cadou deosebit. Iată câteva sfaturi utile pentru alegerea cadoului perfect:

  • Ține cont de preferințe – când vrem să luăm un cadou pentru persoana iubită, trebuie neapărat să ținem cont de preferințele acesteia. Ar fi foarte neplăcut să luăm cadouri de Crăciun nepotrivite și să creăm o situație stânjenitoare de ambele părți. Așadar, fiți atenți la ce preferă partenerul sau partenera de viață în materie de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, cărți, dulciuri, cosmetice sau produse de îngrijire. De regulă, articolele din aceste categorii sunt foarte potrivite, pentru că își găsesc rapid întrebuințări. Parfumurile sunt și ele ideale pentru a fi făcute cadou de Crăciun, alegerea unui astfel de produs fiind condiționată, în mod absolut, de preferințele persoanei iubite.
  • Alocă un buget suficient – magia sărbătorilor de iarnă nu stă în cadouri, motiv pentru care este indicat să nu investim în acestea mai mult decât este cazul. Chiar și așa, când cumpărăm cadouri de Crăciun pentru persoana iubită, trebuie să avem disponibilitatea de a cheltui o sumă acceptabilă, nici prea mare, nici prea mică. Un cadou, de regulă, nu trebuie să fie nici prea costisitor, dar nici exagerat de accesibil.
  • Caută cadoul potrivit din timp – chiar dacă magazinele au oferte de nerefuzat în perioada sărbătorilor, când alegeți un cadou pentru persoana iubită, este indicat nu vă lăsați pe ultima sută de metri. Sigur că nu trebuie să cumpărați cadoul cu prea mult timp înainte, dar nici cu câteva zile înainte de Crăciun. Cel mai bine este să porniți în căutarea cadoului potrivit în decursul lunii noiembrie. Pe lângă magazinele fizice, mai sunt și cele online care au oferte foarte bune în materie de cadouri de Crăciun, însă comanda trebuie făcută din timp, astfel încât curierul să o aducă la adresa indicată în timp util…
  • Ambalajul contează – poate nu obișnuiți să acordați o prea mare atenție ambalajului și mizați pe conținut atunci când faceți cadouri de Crăciun. Cu toate acestea, este ideal să vă gândiți la un ambalaj cât mai deosebit, care să impresioneze încă de la prima vedere. Cu cât cadoul va fi mai frumos ambalat, cu atât persoana iubită va fi mai plăcut surprinsă și va aprecia eforturile depuse. Dacă vă surâde ideea, ați putea scrie și un mic bilețel pe care să îl atașați cadoului. Acesta ar putea conține câteva urări pentru sărbători sau o mică declarație de dragoste.
Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed