Home Stiri Calcaiele crapate se vindeca miraculos daca faci acest lucru

Calcaiele crapate se vindeca miraculos daca faci acest lucru

autor Elena Yvette
364 vizualizari

Multe persoane se confruntă cu această problemă a călcâielor crăpate, dar puține cunosc remedii naturiste simple prin care le pot trata.

În loc să cheltuim diverse sume pe tot felul de produse care nu se ridică întotdeauna la nivelul așteptărilor, putem folosi ceva aflat la îndemâna tuturor, este ușor de utilizat și are efecte miraculoase: bicarbonatul de sodiu.

Specialiștii au făcut o mulțume de cercetări pe baza cărora s-au remarcat proprietățile bicarbonatului de sodiu în diverse domenii, printre care și cel al sănătății. Acesta ajută și vindecă multe probleme care ne creează disconfort, cum este și cazul călcâielor crăpate.

Călcâiele crăpate nu reprezintă doar o problemă ce ține de cosmetică, întrucât netratarea acesteia poate agrava situația. Fisurile din călcâie se pot adânci și sângera, iar durerile pot ajunge insuportabile. Așadar, trebuie să nu mai stați pe gânduri dacă vă confruntați cu o asemenea situație. Bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient aproape nelipsit din bucătării, dar totodată este o metodă foarte ieftină și cu adevărat eficientă de a vindeca acele crăpături din călcâie fără să dăuneze în vreun fel organismului. Din contră, rezultatele benefice vă vor uimi!

Cum acționează bicarbonatul de sodiu în vindecarea călcâielor crăpate?

Răspunsul este foarte simplu: acesta are proprietăți antiseptice puternice care tratează în mod natural infecțiile picioarelor și reduc duritatea apei (care creează un mediu propice vindecării acestora). Pentru rezultate eficiente, trebuie să se utilizeze regulat acest tratament.

Ingrediente:

  • 4 litri de apă fierbinte
  • 3 linguri de bicarbonat de sodiu

Mod de utilizare:

Cele trei linguri de bicarbonat de sodiu se adaugă în apa fierbinte, se amestecă până se dizolvă. Apoi se înmoaie picioarele în această soluție timp de 20 de minute. După ce s-a scurs timpul, se exfoliază picioarele folosind o piatră ponce și se clătesc din abundență cu apă călduță și se șterg bine, încât să se usuce. După aceea, se aplică o cremă hidratantă, vaselină sau o cremă pentru picioare și se încalță șosete de bumbac.

Este de preferat să urmați acest remediu înainte de culcare, timp de o săptămână, iar de-a lungul fiecărei nopți este bine să purtați șosete de bumbac. Se face pauză o săptămână, după care se reia timp de încă o săptămână. Repetați procesul de trei ori.

Efectele acestui tratament se vor face remarcate încă de la început, iar la final călcâiele vor fi vindecate și catifelate…

 

Notă: Conținutul acestui articol este pur informativ și nu substituie sfatul medicului specialist.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies