HomeSANATATE Ce analize trebuie sa faci la vârsta de 50 de ani

Ce analize trebuie sa faci la vârsta de 50 de ani

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,8K views
ce-analize-trebuie-sa-faci-la-varsta-de-50-de-ani

Ar trebui să știm cu toții ce analize trebuie să facem la 50 de ani, deoarece odată cu înaintarea în vârstă trebuie să fim mult mai atenți la starea noastră de sănătate.

Dacă la 20 de ani nu prea ne interesa acest aspect al vieții noastre și chiar dacă uneori ne durea o parte a corpului și nu îi ofeream o prea mare importanță, odată cu atingerea pragului de 50 de ani trebuie să ne facem neapărat unele analize foarte importante.

Depistarea precoce a unor afecțiuni legate de înaintarea în vârstă ne scapă de foarte multe complicații.

După împlinirea vârstei de 50 de ani, este necesar să ne facem anual analizele, pentru a depista orice afecțiune, din timp.

Femeile trebuie să efectueze în fiecare an o mamografie, dar și o analiză hormonală (estrogen, progesteron). Chiar dacă ești perfect sănătoasă, trebuie să faci anual aceste analize, pentru a depista din timp apariția unor afecțiuni care se pot agrava.

Femeile care au trecut de vârsta de 50 de ani trebuie să efectueze cât mai des posibil un control oftalmologic pentru a depista afecțiunile care apar, inevitabil, odată cu înaintarea în vârstă.

Odată cu înaintarea în vârstă suntem predispuse la degenerescență musculară, aceasta fiind principala cauză a pierderii vederii centrale, glaucomul ne scade ireversibil vederea, iar cataracta ne afectează prin scăderea progresivă a acuității vizuale, mai ales la distanță.

Din aceste motive, este indicat să ne facem cât mai des un control oftalmologic, pentru a putea depista din timp chiar și afecțiunile minore care se pot dezvolta și ne pot afecta vederea.

Important este și controlul dermatologic, mai ales după împlinirea vârstei de 50 de ani. Aceste analize extrem de importante se realizează pentru depistarea leziunilor specifice melanomului, prin analizarea amănunțită a tuturor alunițelor de pe corp.

Odată la doi ani trebuie făcute analize pentru măsurarea densității osoase. Această analiză se numește osteodensitometrie și este indicată mai ales femeilor, deoarece apariția menopauzei și modificările hormonale cresc riscul apariției acestei boli.

Cel mai important test pentru femei este Babeș – Papanicolau.

Acesta identifică modificările celulare anormale de la nivelul colului uterin. Astfel, se poate depista cancerul de col, care este foarte întâlnit mai ales în rândul femeilor de peste 50 de ani.

Această analiză constă în prelevarea unei mostre de celule de la nivelul colului uterin și în expunerea acestora la microscop…

Dacă ai împlinit deja frumoasa vârstă de 50 de ani, nu ar trebui să ignori cele detaliate mai sus. În fiecare an ar trebui să îți faci aceste analize extrem de importante, pentru a te asigura că starea ta de sănătate este una perfectă.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed