HomeFără categorie Ce beneficii are uleiul de lavandă pentru ten și păr

Ce beneficii are uleiul de lavandă pentru ten și păr

autor Elena Yvette
853 views 1 minute timp de citit

Lavanda este un ingredient de bază în produsele cosmetice, săpunuri, parfumuri, uleiuri şi multe altele. Această plantă are o aromă diafană, proaspătă, cu proprietăți calmante. De aceea, uleiul esenţial de levănţică este folosit în aromoterapie. Acesta eliberează stresul şi înlătură stările de anxietate, fiind eficient pentru insomnie şi chiar depresie.

Ce beneficii are uleiul de lavandă pentru ten și păr

Puţini cunosc faptul că uleiul esenţial de lavandă are proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare, care pot fi utilizate chiar şi pe pielea iritată, arsuri minore şi înţepături de insecte. De asemenea, uleiul de lavandă este folosit în tratarea mătreții și împotriva căderii părului. Iată cum poate fi folosit uleiul de lavandă și beneficiile sale pentru ten și păr!

Ce beneficii are uleiul de lavandă pentru ten și păr – ameliorează problemele tenului

Uleiul esențial de lavandă este folosit cu succes și în tratamentele cosmetice, fiind un ulei compatibil cu toate tipurile de piele. Folosit în măști și alte produse destinate îngrijirii pielii, lavanda diminuează ridurile și previne formarea altora, are un puternic efect cicatrizant asupra semnelor lăsate de acnee și atenuează simptomele psoriazisului.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed