HomeStiri Mondene Ce efecte sunt in corp daca nu faci dragoste o perioada indelungata

Ce efecte sunt in corp daca nu faci dragoste o perioada indelungata

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2018/01/Ce-efecte-sunt-in-corp-daca-nu-faci-dragoste-o-perioada-indelungata.jpg

Fiecare adult a trecut prin perioade în care, din diferite motive, nu a fost foarte activ din punct de vedere sexual. Deși abstinența are și beneficii, există unele consecințe negative pe care prea puține persoane le cunosc.

Conform specialiștilor, lipsa sexului influențează, într-o oarecare măsură, sănătatea fizică și starea psihică, dar, pe o perioadă îndelungată, abstinența afectează starea generală a organismului.

Cercetările recente au scos la iveală anumite aspecte legate de acest subiect, după cum urmează:

  • Starea de spirit nu este prea bună.

Abstinența pe o perioadă mai îndelungată influențează în mod negativ starea de spirit a persoanelor, acestea ajungând să fie indispuse. Cercetările relevă că, în acest caz, femeile sunt mai predispuse la a avea o stare de spirit mai proastă decât bărbații.

  • Imunitatea organismului scade și persoanele devin vulnerabile în fața răcelilor.

Studiile făcute de americani au dovedit faptul că cei care fac sex cel puțin o dată pe săptămână au sistemul imunitar al organismului mai puternic decât abstinenții, întregistrând o rezistență cu 30% mai mare în fața virusurilor gripale.

  • Se pot înrăutăți simtomele sindromului premenstrual.

Foarte multe femei care au sindromul premenstrual au observat că atunci când nu fac sex o perioadă îndelungată, simtomele acestuia se înrăutățesc (stările de irascibilitate sunt zilnice și accentuate, crampele devin foarte dureroase).

  • Bărbații sunt predispuși la afecțiuni.

Contactul sexual rar îi predispune pe bărbați la o mulțime de afecțiuni – de exemplu, crește riscul apariției disfuncțiilor erectile și posiblitatea de a dezvolta cancer de prostată. Conform unor studii realizate de cercetătorii finlandezi, riscul de a apărea disfucții erectile este de două ori mai mare în cazul bărbaților care fac sex foarte rar…

 

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed