Ce efecte sunt in corp daca nu faci dragoste o perioada indelungata


1027
loading...

Fiecare adult a trecut prin perioade în care, din diferite motive, nu a fost foarte activ din punct de vedere sexual. Deși abstinența are și beneficii, există unele consecințe negative pe care prea puține persoane le cunosc.

Conform specialiștilor, lipsa sexului influențează, într-o oarecare măsură, sănătatea fizică și starea psihică, dar, pe o perioadă îndelungată, abstinența afectează starea generală a organismului.

Cercetările recente au scos la iveală anumite aspecte legate de acest subiect, după cum urmează:

  • Starea de spirit nu este prea bună.

Abstinența pe o perioadă mai îndelungată influențează în mod negativ starea de spirit a persoanelor, acestea ajungând să fie indispuse. Cercetările relevă că, în acest caz, femeile sunt mai predispuse la a avea o stare de spirit mai proastă decât bărbații.

  • Imunitatea organismului scade și persoanele devin vulnerabile în fața răcelilor.

Studiile făcute de americani au dovedit faptul că cei care fac sex cel puțin o dată pe săptămână au sistemul imunitar al organismului mai puternic decât abstinenții, întregistrând o rezistență cu 30% mai mare în fața virusurilor gripale.

  • Se pot înrăutăți simtomele sindromului premenstrual.

Foarte multe femei care au sindromul premenstrual au observat că atunci când nu fac sex o perioadă îndelungată, simtomele acestuia se înrăutățesc (stările de irascibilitate sunt zilnice și accentuate, crampele devin foarte dureroase).

  • Bărbații sunt predispuși la afecțiuni.

Contactul sexual rar îi predispune pe bărbați la o mulțime de afecțiuni – de exemplu, crește riscul apariției disfuncțiilor erectile și posiblitatea de a dezvolta cancer de prostată. Conform unor studii realizate de cercetătorii finlandezi, riscul de a apărea disfucții erectile este de două ori mai mare în cazul bărbaților care fac sex foarte rar…

Citește și:  Inna și-a șocat fanii. Decizia pe care a luat-o recent este de necrezut

 

loading...