HomeStiri Mondene Ce este endometrioza si de ce se mai numeste si boala „femeilor neiubite”

Ce este endometrioza si de ce se mai numeste si boala „femeilor neiubite”

autor Nicula Clara
Data publicării: Data actualizării: 2,8K views
Ce este endometrioza si de ce se mai numeste si boala „femeilor neiubite

Endometrioza sau boala „femeilor neiubite” constă în dezvoltarea endometrului în cu totul alt loc decât la nivelul ovarelor sau al trompelor uterine.

Ce este endometrioza si de ce se mai numeste si boala „femeilor neiubite

Boala „femeilor neiubite” face victime începând cu vârsta de doar 15 ani și poate atinge femeile cu vârsta de 50 de ani.

Cum se formează endometrioza?

Mucoasa se formează din lipsa unei modalități de a fi eliminată, uterul se inflamează producând durere și disconfort la nivelul organelor.

Semne ale prezenței „bolii femeilor neiubite”:

  1. Durere acută în timpul menstruației

De obicei, femeile știu că menstruația este însoțită de durere, însă când aceasta durează și după trecerea perioadei menstruației poate fi semnul endometriozei.

  1. Durere în timpul actului sexual

La unele femei durerea provocată de endometrioză le afectează viața de zi cu zi, astfel că viața sexuală poate fi în pericol. De aceea, se recomandă vizita la un medic dacă apar sângerări între menstruațiile lunare, grețuri sau stare de oboseală. Cu cât se depistează mai repede afecțiunea, cu atât femeile îşi pot continua viața…

Majoritatea femeilor care suferă de endometrioză sunt infertile. Denumirea populară a acesteia, „boala femeilor neiubite”, este din cauza durerii femeilor de a nu avea copii.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed