HomeStiri Mondene Ce înseamnă lol | laughing out loud

Ce înseamnă lol | laughing out loud

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 2,4K views
Ce inseamna lol

Ce înseamnă LOL in romana si in limba engleza? Ce înseamnă LOL pe Facebook, Twitter si Instagram?

Este posibil să fi văzut de nenumărate ori și posibil v-ați întrebat ce înseamnă LOL însă ceea ce ați găsit nu v-a fost de mare ajutor? Aflați că acest acronim, LOL, are mai multe semnificații în funcție de contextul în care a fost utilizat.

În mediul online se pune foarte mult accent pe viteza de a comunica și pe simplitatea cu care este realizat un text, de aceea este posibil să vedem din ce în ce mai des diverse acronime care au menirea de a face o conversație mult mai rapidă. Persoanele tinere sunt cele care folosesc cel mai des acronimele, deoarece sunt mai tot timpul active, în continuă mișcare; astfel, prin folosirea acronimelor își economisesc timpul.

Semnificațiile acronimului LOL

  • În primul rând, „LOL ” este folosit ca prescurtare pe majoritatea site-urilor de comunicare, cum ar fi Facebook, Instagram, WhatAapp, Twitter etc. Este un acronim pentru expresiile „lots of laughs”, „lot of laughing” și „laugh out loud”, care se traduc prin „multe râsete”, „mult râs”, „a râde în hohote” sau chiar prin „a muri de râs”; așadar, „LOL” scris cu majuscule sau minuscule este un termen care definește hohotele de râs, un răspuns la un text foarte amuzant care oferă o stare de bine cititorului său.
  •  Termenul „LOL” a fost folosit pentru prima oră în Dicționarul Englez de la Oxford în anul 2011.
  • În al doilea rând, dacă ești un mare fan al jocurilor video, când vei citi „LOL”, te vei gândi imediat la cunoscutul joc de strategie League of Legends; o altă interpretare a acronimului în cauză vine și de la „lots of love” care se traduce „multă dragoste”.
  • De asemenea, când unui om îi este foame și în conversație nu a fost scris nimic amuzant sau referitor la jocul video ori dragoste, acronimul LOL poate însemna și „hai să comandăm linguini”, fiind traducerea din engleză a „let’s order linguini”.
  • Unii internauți care au un vast bagaj de cunoştinţe istorice generale despre Sumer susțin faptul că acronimul LOL vine de la prescurtarea următoarei expresii: „late on lamp oil”, care se traduce prin „întârziere la gaz”; această expresie se folosea pentru oamenii care întârziau cu plata facturilor către stat.
  • Majoritatea interpretărilor acronimului LOL au trimiteri la construcțiile din limba engleză. În mod tradițional, acronimul în cauză definea la bază hohotele de râs scrise de către internauți în textele online; totodată LOL-ul trebuie să exprime o stare de bine, de bucurie, a individului care tastează acest acronim într-un context dat. De-a lungul timpului, LOL a căpătat și nuanțe de sarcasm, de aceea unii oameni se pot simți ușor jigniți în momentul în care li se trimite un mesaj scris cu textul „LOL”…

De foarte multe ori, acronimul LOL este o formă de înlocuire pentru un emoticon care reprezintă o față zâmbăreață cu un zâmbet larg până la urechi. În ultimul timp s-au realizat studii asupra acronimului LOL și s-a descoperit faptul că în unele cazuri acronimul este înțeles fix invers față de sensul său original; cu alte cuvinte, este foarte important să știm ce înseamnă LOL înainte de să îl folosim.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed