Home Stiri Ce să faci când te plictisești – 30 de activități pentru oricine

Ce să faci când te plictisești – 30 de activități pentru oricine

autor Elena Yvette
533 vizualizari
Ce să faci când te plictisești

Ce să faci când te plictisești și ești singur acasă sau cu prietenii. 30 de activități care te vor ajuta când nu știi ce să faci când te plictisești.

Cu toții avem momente când pur și simplu ne simțim plictisiți și nimic nu pare să ne anime. Este important ca în astfel de momente să ne găsim câte ceva de făcut, astfel încât energiile negative să nu se năpustească asupra noastră.

Noi ne-am gândit la tine, așa că ți-am pregătit 30 de activități pe care le poate face oricine atunci când trece prin astfel de momente. Află din următorul articol ce să faci când te plictisești!

 1. Ieși la o plimbare

Poate părea banal și mult prea comun, însă vei surprins să afli impactul pe care îl poate avea aerul curat asupra stării tale psihice și mentale. Lasă telefonul deoparte și bucură-te de natură și de ceea ce te înconjoară.

 1. Exerciții fizice

Fie că mergi la sală sau acasă, exercițiile fizice îți vor oferi un dublu beneficiu: scapi de plictiseală și îți construiești un trup de invidiat. Dacă nu te simți în stare să ieși din casă până la sală, atunci uită-te pe internet la clipuri pe care le poți practica chiar la tine în dormitor. Vei scăpa de energiile negative și te vei simți mult mai puternic și pozitiv.

 1. Curățenie

Știu, nu îți sună prea bine. Totuși, doar începutul este cel care va fi dificil. Odată ce practici această activitate, vei descoperi că, de fapt, este chiar plăcut să faci curat și te relaxează. Spre exemplu, îți poți aranja cărțile în bibliotecă în funcție de autor sau gen, pentru a-ți fi mai ușor să alegi ceea ce îți dorești să citești.

 1. Ascultă muzică

Muzica este considerată a fi terapie pură. Pune-ți playlist-ul preferat și vei observa cu starea ta va începe să se îmbunătățească, iar apetitul tău pentru a face diverse lucruri va crește constant.

 1. Jocuri video

Cheamă-ți prietenii la tine și provoacă-i la o sesiune de jocuri video. Este un remediu sigur de a scăpa de plictiseală și de a te distra alături de prieteni.

 1. Uită-te la un show de comedie

Există nenumărate clipuri video amuzante pe internet. Dacă nu te-ai mai uitat la un show de comedie până acum, este momentul să o faci. Amuzamentul este garantat, iar plictiseala va fi eliminată de la primul click.

 1. Citește o carte

Impactul unei cărți asupra noastră este uimitor. Aceasta îți permite să călătorești în lumi diferite fără să depui nici cel mai mic efort fizic. Gândește-te la un subiect preferat și citește o carte care să te captiveze.

 1. Redecorează-ți locuința

Poată că și aspectul locuinței tale este un factor care îți produce o stare de plictiseală – este mereu la fel. Încearcă să reorganizezi lucruri prin casa ta. Fii creativ și pune-ți imaginația în acțiune!

 1. Sună un vechi prieten

Dacă ai întrerupt la un moment dat legătura cu o persoană care obișnuia să facă parte constant din viața ta, este timpul să îi dai un semn de viață. Cu siguranță aveți multe să vă povestiți și poate reușiți să vă reconsolidați legătura dintre voi.

 1. Pictează

Chiar dacă ai sau nu talent, pictatul este o activitate extrem de plăcută și incitantă. Pune-ți pălăria de Picasso și dă-ți frâu liber imaginației. După ce ai terminat, poți dărui „opera de artă” unui apropiat al tău.

 1. Fă o baie fierbinte

O baie fierbinte poate fi extrem de relaxantă. Răsfață-te – meriți asta!

 1. Gătește

Caută pe internet o rețetă interesantă, care să îți sune bine, și încearcă să o pui în aplicare. Fii creativ!

 1. Caută locuri unde poți practica voluntariat

Următoarea dată când te simți plictisit caută un loc interesant unde poți fi de folos celor din jur și care, în același timp, să te ajute să te dezvolți pe planul personal. Voluntariatul este opțiunea excelentă.

 1. Pregătește o petrecere

Sună-ți prietenii și anunță-i de planul pe care îl ai. O petrecere este pretextul perfect pentru a scăpa de plictiseală și a sta alături de prietenii tăi.

 1. Uită-te prin poze vechi

Amintește-ți de vremurile bune și scoate albumele vechi de poze din copilărie. Pentru a crea un moment cu adevărat special, cheamă-ți cei mai importanți membri ai familiei la tine.

 1. Învață o limbă străină

Caută o limbă străină care să te atragă. Încearcă să înveți o serie de cuvinte noi în acea limbă în fiecare zi.

 1. Dansează

Pune playlist-ul tău preferat și dezlănțuie-te! Dacă dansul nu e punctul tău forte, poți să practici cântatul.

 1. Planifică o excursie

Cheamă-ți prietenii și încercați să găsiți un mijloc prin care să eliminați plictiseala. Porniți împreună într-o aventură de neuitat într-un loc în care nu ați mai fost până acum.

 1. Shopping

Cu siguranță adori cumpărăturile. Terapia prin shopping s-a dovedit științific a fi eficientă, așa că trebuie neapărat să îi acorzi o șansă. Online sau la mall, ai grijă să îți cumperi cele mai frumoase lucruri!

 1. Prepară un cocktail

Caută pe internet modul în care se prepare băutura ta preferată, cumpără ingredientele și încearcă să o reproduci la tine acasă.

 1. Oferă ajutor unui prieten în nevoie

Oferă-te să îl ajuți să termine ceea ce are de făcut sau pur și simplu să asculți ce are de spus în ceea ce privește lucrurile care i se întâmplă în ultimul timp.

 1. Practică un sport

Fotbal, înot, baschet – opțiunile sunt nenumărate și este imposibil să nu găsești ceva care să fie pe gustul tău. Activitatea fizică este benefică atât pentru trup, cât și pentru minte.

 1. Poze

Pozează-te fie pe tine, fie locurile sau lucrurile interesante din jurul tău. Împărtășește rezultatele cu prietenii de pe rețelele tale de socializare.

 1. Stabilește-ți obiective noi

Poate că motivul plictiselii tale este tocmai acesta – îți lipsește motivația. Stabilește-ți un plan nou de viitor și o strategie adecvată în acest sens.

 1. Creează propriile decorațiuni pentru casă

Internetul este plin de astfel de tutoriale care să te ajută să înfrumusețezi aspectul locuinței tale. Tot ce îți dorești să confecționezi este doar la un click distanță.

 1. Puzzle

Poate îți va părea pueril, însă nu e deloc așa. Atunci când creezi un puzzle, creierul tău va fi mult mai stimulat. Pe lângă asta, îți vei aminti într-adevăr și de perioada dulce a copilăriei.

 1. Scrie în jurnal

Scrie într-un caiet ce se mai întâmplă în viața ta și cum te simți în momentul de față. Vei avea parte de un sentiment eliberator și foarte plăcut.

 1. Uită-te la TV/filme/seriale

O astfel de activitate este clasică pentru momentele în care te plictisești. Poate ar fi momentul să pui în practică zicala „Netflix and chill”.

 1. Începe un blog

Dacă te simți talentat într-un domeniu, împărtășește acest lucru și cu cei din jurul tău. S-ar putea să fii uimit de succesul pe care îl vei avea și de aprecierea pe care o vei primi…

 1. Odihnește-te pentru câteva ore

Somnul are foarte multe beneficii asupra ta și, de cele mai multe ori, te ajută să îți recapeți energia pozitivă pierdută pe parcursul zilei.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies