HomeSANATATE Ce se întâmplă dacă te epilezi inghinal? Iată ce spun medicii!

Ce se întâmplă dacă te epilezi inghinal? Iată ce spun medicii!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/08/Ce-se-întâmplă-dacă-te-epilezi-inghina-Iată-ce-spun-medicii.jpg

Face parte din rutina lunară ca o femeie să se epileze inghinal. Nu mai este un subiect tabu pentru nimeni. În ultima perioadă au apărut întrebări referitoare la cât de sănătos este să te epilezi în zona intimă.

woman lowers her panties and shows waxed pubic area

„Înainte, doar modelele de lenjerie intimă şi starurile porno renunţau la părul pubian. Acum, femeile sunt foarte obişnuite să facă asta. Este o altă activitate lunară, la fel ca manichiura, pedichiura, pensatul sau epilarea altor părţi ale corpului“, a declarat Sherry Ross, medic ginecolog.

Un cunoscut medic ginecolog a declarat că nu ar trebui să te simţi ruşinată de prezenţa părului în zona pubiană, deoarece are efecte benefice.

„Părul pubian protejează pielea împotriva bacteriilor din zona intimă şi a leziunilor pielii. Nu există niciun motiv pentru care să te simţi ruşinată pentru că ai păr în această zona“, a afirmat Jacqueline M. Walters, medic ginecolog.

„Există anumite teorii care susţin că părul pubian împiedică murdăria să între în vagin şi este ca o pernă care te protejează în timpul contactului sexual, atunci când te plimbi cu bicicleta sau faci alte exerciţii care pun presiune pe vaginul tău“, a declarat doctorul Ross Sherry.

Părerile sunt împărțite în legătură cu acest subiect. Un alt medic ginecolog spune că părul pubian nu are beneficii pentru sănătatea intimă, ci este doar o chestiune estetică…

„Decizia de a avea par pubian este o alegere personală, care îi aparţine în totalitate femeii. Fie că alegi să îl laşi natural sau să îl epilezi cu ceară, cu laserul sau cu lama, este ok. Nu există o problemă medicală nici dacă îl păstrezi, nici dacă renunţi la el“, a spus doctorul Fahimeh Sasan.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed