HomeStiri Mondene Ce sunt codurile „PLU”?

Ce sunt codurile „PLU”?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,K views
ce-sunt-codurile-plu

Cu toții știm că vitaminele fructelor se află de obicei în coajă, motiv pentru care este bine să o mâncăm și pe aceasta. Coaja merelor conține jumătate din cantitatea de fibre și o treime din cea a nutrienților de care organismul are nevoie. Se pare că antioxidanții pe care-i conține coaja merelor reușesc să îmbunătățească chiar și memoria!

codurile PLU

Dacă ai observat, fructele și legumele pe care le cumpărăm din supermarketuri sunt însoțite de o etichetă care conține anumite coduri. Acestea indică aspecte care sunt importante pentru sănătatea noastră, însă acest lucru ne este necunoscut.

Aceste coduri poartă denumirea de coduri „PLU”, iar combinațiile de cifre au fost utilizate încă din 1990, fiind coduri stabilite de către Federaţia Internaţională pentru Standardul Produselor.

Aceste coduri au un număr de patru sau cinci cifre, iar pe baza lor putem înțelege de ce există diferențe de preț, spre exemplu, în cazul portocalelor organice față de cel al portocalelor care au fost crescute în mod convențional, chiar dacă acestea au un aspect identic.

Astfel, orice cod de acest tip care începe cu cifra 9 reprezintă faptul că acel produs este organic. Mai exact, solul în care acesta a fost cultivat și crescut nu conține pesticide, antibiotice, chimicale sau îngrășăminte. Alimentele ecologice nu numai că sunt mai delicioase, acestea sunt și sănătoase, potrivit unor dovezi științifice.

Un cod care începe cu cifra 3 sau cifra 4 reprezintă faptul că produsul care are codul respectiv a fost crescut prin procedee care apelează la folosirea pesticidelor și a chimicalelor, pentru ca acea cultură să fie una durabilă, rapidă și cu un indice al productivității mai ridicat. Cu siguranță aceste produse vor fi mult mai ieftine față de cele ecologice…

De cifra 8 ar trebui să ne ferim pe cât mai mult posibil, deoarece acest lucru reprezintă faptul că produsele care au codurile respective au fost crescute prin metode care presupun folosirea ingineriei genetice. Mai pe înțelesul tuturor, acestea au suferit modificări genetice pentru a crește nivelul productivității. Încearcă să eviți consumul de produse care vin însoțite de o astfel de etichetă!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed