Cea mai veche scrisoare de dragoste din istorie

Share

Aceasta este probabil cea mai veche scrisoare de dragoste. A fost scrisă de Margery Brews pentru logodnicului ei, John Paston, în februarie 1477. Îl descrie pe John ca  „preaiubitule Valentine”. Ea explică faptul că mama ei a încercat să-l convingă pe tatăl ei să crească zestrea, dar a fost fără succes. Cu toate acestea, spune ea, John o iubește și se va căsători cu ea oricum: „Daca ma iubesti, am incredere ca nu ma vei parasi”.

Cea mai veche scrisoare de dragoste din istorie

A existat un final fericit la poveste, deoarece cuplul s-a căsătorit în cele din urmă și au avut un fiu pe nume William.

Margery se pare că a fost destul de bogată, plătind un bărbat să scrie ceea ce ea dictează; aceasta a murit în anul 1495, iar soțul ei, în anul 1503.

Istoricii s-au gândit că ar fi frumos să le arate scrisoarea descendenților celor doi.

„Noi credem că, la vremea respectivă, căsătoriile erau aranjate. Cei doi însă și-au unit destinele în ciuda obiceiurilor vremii. Iar dovada clara a iubirii lor este chiar această scrisoare”, acestea sunt cuvintele istoricului Helen Castor…

În prezent, Ziua Îndrăgostiților se sărbătorește cu flori și ciocolată, pe când Margery voia doar să se căsătorească cu alesul inimii ei și să nu o părăsească.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news