HomeStiri Mondene Cel mai bun aparat de fotografiat digital conform tendințelor din 2016

Cel mai bun aparat de fotografiat digital conform tendințelor din 2016

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 876 views
Cel-mai-bun-aparat-de-fotografiat-digital-conform-tendințelor-din-2016 in Stiri Mondene

Fotografia este o artă, cu ajutorul acesteia imortalizăm momente, persoane dragi sau peisaje. După cum adevăratele operele de artă sunt pictate în uleiuri alese, astfel și pozele de valoare sunt realizate cu aparate de fotografiat performante, care pictează cu lumină, adună clipe frumoase, conturează figuri și caractere.

Cel mai bun aparat de fotografiat digital conform tendințelor din 2016

Conform premiilor TIPA (Asociația Publicațiilor Tehnice de Fotografie), cele mai bune echipamente de fotografiat sunt Canon, Nikon, Panasonic și Fuji. Acestea își fac bine meseria, fiind considerate cele mai performante DSLR-uri (Digital Single Lens Reflex)aparat de fotografiat digital cu sistem mecanic tip oglindă și pentaprismă. Fiecare dintre aceste camere a fost deja nominalizată ca și produs de top în diferite categorii: cel mai profesional DSLR, cel mai bun aparat foto, cea mai mare inovație etc.

Dacă ar fi să le împărțim pe categorii, aparatele de fotografiat pot fi: pentru începători (entry-level /consumer), pentru utilizatori cu puțină experiență (upper-entry-level), pentru utilizatorii cu un nivel mediu (midrange) și pentru utilizatorii profesionali. În funcție de această clasificare, am încercat mai jos să alegem cel mai bun dispozitiv pentru categoria specifică de consumator.

Top camere de fotografiat performante în 2016

Deja de ani buni, cea mai mare bătălie dintre aparatele de fotografiat digitale se dă între brand-urile Canon și Nikon.

  • Pentru categoria entry-level, aceste două brand-uri au particularități asemănătoare: dimensiuni, display, greutate, formatul Full-HD, doar cu unele excepții. Conform EISA,(Asociația Europeană de Imagine și Sunet), cel mai bun aparat foto, pentru segmentul definit, este Nikon D5500. Acesta are un ecran cu o rezoluție mare, ceea ce este foarte important pentru utilizatorii începători.
  • Canon EOS 7D Mark II este premiantul categoriei prosumer – utilizatorii ce se clasează între profesioniști și cu nivel mediu. Se diferențiază prin calitatea înaltă a imaginii (ISO mare) și cu cu îmbunătățiri semnificative la nivel de autofocus (65 puncte de focus – cross type).
  • Petru segmentul aparatelor de fotografiat profesionale: câștigătorul este Canon EOS 5DS și 5DS R. Aceste modele realizează un control al vibrației oglinzii, astfel imaginile sunt clare și bine definite. La fel, subiectul care urmează a fi fotografiat, poate fi urmărit în mișcare cu tehnologia EOS Intelligent Tracking and Recognition (iTR).

În final, am putea spune că aceste două branduri, Canon și Nikon, sunt aproximativ pe aceiași lungime de undă. Camerele digitale Canon, din categoria profesională, sunt ceva mai performante decât Nikon; în timp ce din categoria consumer – aparatele de fotografiat Nikon sunt mai avantajoase, datorită volumului de pixeli. Aceste camere de fotografiat digitale sunt apreciate de majoritatea fotografilor cu renume, deci, oricare va fi alegerea între aceste două brand-uri, vă asigurăm ce veți fi cu adevărat mulțumiți de achiziția făcută.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed