HomeStiri Mondene Cel mai mare circ din SUA se închide

Cel mai mare circ din SUA se închide

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 741 views
cel-mai-mare-circ-din-sua-se-inchide

Cel mai mare circ din Statele Unite ale Americii se va închide în luna mai a anului 2017. Vestea a fost primită cu brațele deschise de către activiștii care luptă pentru drepturile animalelor.

Cel mai mare circ din SUA se închide

Circul Barnum care a fost deschis încă din anul 1871 a anunțat că se va închide în primăvara acestui an. Începând cu luna mai, acesta va susține ultimele spectacole și își va încheia orice activitate, după 146 de ani consecutivi de spectacole în întreaga lume, conform celor de la AFP.

Cunoscut și sub numele de Ringling Bros and Barnum and Bailey Circus, aceasta fiind și denumirea oficială, circul se pare că nu mai poate funcționa din motive financiare. În ultima perioadă au crescut foarte mult costurile întreținerii echipamentelor și animalelor, iar vânzarea biletelor a scăzut după ce activiștii pentru drepturile animalelor au determinat reprezentanții circului să înlăture unele vietăți din spectacole.

Marile organizații care luptă pentru drepturile animalelor au primit cu brațele deschise decizia circului. Renumita fundație PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) și-a declarat entuziasmul la scurt timp după ce reprezentanții circului au făcut public anunțul. Aceștia au spus că această decizie reprezintă un adevărat exemplu pentru toate „marile circuri care fac în continuare animalele să sufere”, dar și că este „un semn că timpurile se schimbă”…

Înainte de a se retrage din lumea circului, Ringling Bros and Barnum and Bailey Circus, cunoscut și sub numele de Barnum, va porni într-un spectacol de adio. Acesta va susține până în primăvara acestui an aproximativ 30 de spectacole în SUA. Ultimele reprezentații în care publicul va putea să vadă show-ul artistic vor urma să aibă loc pe data 7 mai, la Rhode Island, și pe 21 mai la Uniondale, situate în apropierea metropolei New York. Acestea erau programate dinainte ce reprezentanții circului să anunțe închiderea acestuia.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed