HomeStiri Mondene Cele 7 puncte din corpul uman care pot aduce vindecarea

Cele 7 puncte din corpul uman care pot aduce vindecarea

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,7K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/09/Cele-7-puncte-din-corpul-uman-care-pot-aduce-vindecarea.jpg

Organismul uman este un sistem complex care are nevoie de energie pentru a funcționa și a pune în mișcare organele, oasele și mușchii. Responsabile cu crearea echilibrului energetic sunt chakrele.


Ce sunt chakrele și unde se găsesc?

Aceste chakre sunt locuri invizibile din organismul uman, aliniate perfect de-a lungul coloanei vertebrale, în număr de șapte. Fiecare este responsabilă pentru întregirea hărții energetice a corpului sau crearea aurei personale, așa cum o numesc unii specialiști.
Originea cuvântului ˝chakra˝ este în vechea limbă sanscrită și înseamnă, prin traducere, ˝roată˝. În vechime se considera că în corpul uman există puncte invizibile care permit accesul spre o lume superioară prin atingerea echilibrului perfect.

Ce funcții au fiecare din cele 7 chakre?

Diferitele culturi oferă chakrelor interpretări bazate pe credințele comune. Astfel, hindușii sunt înclinați spre latura mistică și consideră că chakrele conduc viața spirituală. Chinezii le văd ca principalele zone ce pot fi stimulate prin acupunctură pentru a activa capacitatea organismului de a se autovindeca.
1. Chakra de bază este prima dintre cele șapte și asigură legătura directă cu Pământul, cu originile.
2. Chakra sacrală, din zona ombilicului, este responsabilă de propria sexualitate.
3. Chakra din plexul solar este situată în dreptul stomacului și controlează sentimentele de control, manipulare și securitate ale omului.
4. Chakra inimii este responsabilă de forța vitală.
5. Chakra gâtului ghidează comunicarea și capacitatea de înțelegere.
6. Chakra celui de-al treilea ochi deschide calea spre previziune și predicție.
7. Chakra coroană controlează înclinația spre spiritualitate.

Cum influențează chakrele starea noastră de sănătate?

Energia circulă prin corpul nostru fără întrerupere, prin urmare și chakrele sunt active permanent, controlând funcțiile organismului, dar și viața spirituală, alegerile și deciziile pe care le luăm, sentimentele pe care le trăim și modul în care le exprimăm.
Chakrele sunt conectate cu sistemul endocrin, responsabil de activitatea hormonală. O destabilizare a unei chakre poate afecta negativ funcția endocrină și pot apărea tulburări de comportament, reacții emoționale exagerate și oboseală accentuată.
Există afecțiuni care se manifestă târziu în timpul vieții, din cauza unui eveniment neplăcut petrecut în copilărie, dar care și-a lăsat amprenta pe activitatea chakrelor. Astfel, se produce un dezechilibru în organism, sub forma unor boli sau a unor probleme emoționale. Celulele înmagazinează fiecare stare prin care trec corpul și mintea de-a lungul vieții, iar traumele sau sentimentele negative produc modificări și sunt responsabile de scăderea imunității și problemele hormonale.

Cum să refacem energia pentru a permite chakrelor să funcționeze normal?

Activarea chakrelor și alinierea lor de-a lungul coloanei vertebrale ajuta organismul să înceapă un proces de autovindecare benefic. Acest lucru este posibil printr-o varietate de terapii alternative, fără a epuiza corpul cu administrarea de medicamente.
1. Tehnici de relaxare
Există o multitudine de surse de documentare despre tehnici de relaxare care pun la dispoziție materiale audio și video cu descrierea detaliată a acestora. Mai mult, s-a demonstrat că activitatea de colorat chiar și pentru adulți aduce beneficii. La îndemână este și aromoterapia, iar aceasta combinată cu o ședință de terapie Reiki reface resursele de energie rapid.
2. Exercițiile fizice
Fie că vorbim de practicarea unui sport, fie că alegem yoga pentru a realiza o conexiune minte-corp, chakrele vor fi activate și vor iniția procesul de vindecare. Este nevoie totuși de practicarea acestora cu regularitate.
3. Alimentația
Corpul funcționează pe baza ˝combustibilului˝ administrat sub forma hranei. Aceasta trebuie să fie de calitate și cât mai puțin procesată. Spre exemplu, chakra superioară, numită și coroană, fiind responsabilă de latura spirituală, are nevoie de un proces de detoxifiere pentru a funcționa corect. Putem numi câteva elemente care stimulează fiecare dintre celelalte chakre:
– Chakra rădăcină este stimulată de rădăcinoase și alimentele bazate pe proteine.
– Chakra sacrală agreează condimentele, nucile și fructele dulci.
– Chakra plexului solar este ajutată de lactate, cereale, paste făinoase și produsele de panificație.
– Chakra inimii preferă legumele verzi.
– Apa și sucurile din fructe ajută o bună funcționare a chakrei gâtului.
– Chakra celui de-al treilea ochi, care ajută activitatea intelectuală, este stimulată de consumul de struguri și preparatele din struguri…
Odată cu alinierea chakrelor, înseamnă că întregul organism funcționează în parametrii optimi, ceea ne ajută în activitățile zilnice, în legarea unor relații pozitive cu oamenii cu care interacționăm și în trăirea unei vieți pline de satisfacții.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed