HomeStiri Mondene Cele mai bune 20 filme de aventură

Cele mai bune 20 filme de aventură

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 2,6K views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2019/02/filme-de-aventura.jpeg

Filme de aventură care vă vor ține în suspans pe tot parcursul acestora. Cele mai bune filme de aventură noi si vechi.

Filmele de aventură sunt cele care ne transpun, prin intermediul personajelor, în lumi încă neexplorate, cu scopuri diverse. Aceste filme de aventură pot fi vizionate atât de adulți, cât și de cei mici, fiind un gen în care apar, de regulă, situații fantastice sau de acțiune.

Vă propunem un top 20 al celor mai bune filme de aventură care vă vor ține în suspans pe tot parcursul acestora.

TOP 20 – Filme de aventură

  1. Legenda călărețului fără cap – Sleepy Hollow (1999) este un film de aventură al cărui acțiune este plasată la sfârșitului secolului al XVIII-lea. Filmul aduce în prim-plan asasinate monstruoase, în care persoanele sunt găsite cu trupul separat de cap. Cine este autorul acestor crime morbide?

2. Un film de aventură ce tratează tema călătoriei în timp este Înapoi în viitor – Back to the Future (1985). Filmul urmărește călătoria în timp a lui Marty McFly, după un experiment realizat de prietenul său, Doc Brown.

3. Comoara națională – National Treasure (2004) este un film de aventură în care protagonistul, Benjamin Franklin Gates, încearcă să descopere locul în care o vestită comoară ar fi ascunsă. Harta comorii se află pe spatele Declarației de Independență. Va reuși Benjamin să localizeze comoara înaintea adversarilor săi?

4. Pulbere de stele – Stardust (2008) este un film de aventură în care Tristan Thorne este supus de iubita sa să-i aducă o stea. Călătoria în căutarea stelei va rezulta a fi, în realitate, o călătorie despre aflarea identității sale, precum și a rolului său în lume.

5. Un film de aventură ce aduce în rolul protagonistului un simplu paznic de muzeu este O noapte la muzeu – Night at the Museum (2006). Filmul aduce în prim-plan învierea figurilor legendare aflate în expoziția muzeului, instalându-se, astfel, o situație haotică. Cine va reuși să controleze dezlănțuirea forțelor figurilor mitologice, respectiv salvarea întregului muzeu?

6. Busola de aur – The Golden Compass (2007) este un film de aventură în care un grup de tineri cu puteri neobișnuite încearcă lupta împotriva unor forțe paranormale, având ca scop suprem restabilirea ordinii în lume prin împiedicarea distrugerii acesteia. Vor reuși să salveze situația critică ce pândește întreaga plantă?

7. Bibliotecarul: Comoara din spatele cărților – Quest for the Spear (2004) este un film ce aduce în prim-plan un tânăr obligat să renunțe la studiile sale și care se angajează într-o bibliotecă. Care va fi rolul acestuia, în fond? Și ce presupune comoara ascunsă în spatele cărților?

8. Labirintul lui Pan – El laberinto del fauno (2004) este un film de aventură a cărui acțiune este plasată în anul 1944. Contextul nefavorabil în care se află teritoriul spaniol în acest an determină o mamă văduvă cu un copil și unul pe cale să se nască să îl urmeze pe Vidal. În spațiul în care ajung, Ofelia, o fetiță de doar 13 ani, descoperă un labirint secret. Prin aventurarea în acesta, descoperă ceva care îi va schimba viața pentru totdeauna.

9. Ultimul Mohican – The Last of the Mohicans (1992) este un film de aventură în care se urmărește destinul unei povești de dragoste aflate la început. În contextul războiului între India și Franța, indianul Hawkeye se va îndrăgosti de o englezoaică. Cum va fi parcursul relației celor doi?

10. Masca din oglindă – MirrorMask (2005) este un film în care se urmăresc acțiunile desfășurate de personajul din titlu, în încercarea restabilirii ordinii între forțele întunericului și ale luminii. Va reuși Tărâmul Viselor să evite cufundarea în întunericul apăsător?

11. Cruciadele sunt foarte bine reprezentate în filmul de aventură Regatul Cerului – Kingdom of Heaven (2005). Filmul urmărește devenirea unui om simplu, cu o meserie mediocră, într-un brav conducător. În ce circumstanțe însă va urca pe scara socială Balian?

12. Ocolul pământului în 80 de zile – Around the World in 80 Days (1956) este un film de aventură în care Phileas Fogg întreprinde o călătorie în jurul pământului, în urma unui pariu. Avându-l ca tovarăș de aventură pe valetul său, Passepartout, aceștia se vor îmbarca într-un balon și vor începe călătoria inedită. Vor reuși să câștige pariul?

13. Inimă de dragon – Dragonheart (1996) este un film de aventură în care se împletesc, de asemenea, romantismul și scenele comice. Filmul urmărește povestea relației dezvoltate între bărbatul Bowen, respectiv un dragon numit Draco. În ce scop și contra cui vor lupta cele două personaje? Cu toate acestea, care este prețul plătit pentru triumf?

14. Ember: Orașul din adâncuri – City of Ember (2008) este un film de aventură în care protagoniștii, doi tineri, luptă pentru a salva scufundarea orașului lor în întunericul veșnic. Vor reuși să-și ducă la bun sfârșit misiunea?

15. Regatul interzis – The Forbidden Kingdom (2008) este un film de aventură în care un tânăr englez este transportat în China antică, alăturându-se unui grup de luptători având același scop: salvarea Regelui Maimuță. Care este elementul care determină călătoria în timp a tânărului?

16. Un genial film de aventură este O iubire fără sfârșit – What Dreams May Come (1998). Filmul ne face martorii unei călătorii în Eden, precum și în Iad, totul pentru reîntâlnirea a doi soți: Chris Nielsen, respectiv Annie. Iubirea dintre cei doi este veșnică, motiv pentru care Chris nu are odihnă până o găsește. Vor reuși să se reîntâlnească cei doi pentru a rămâne împreună pentru totdeauna?

17. Solomon Kane (2009) este un film de aventură în care este urmărit destinul protagonistului omonim. Care este rolul personajului principal în contextul comunității natale?

18. Casa bântuită – The Haunted Mansion (2003) este un film de aventură despre secrete din trecut care sunt asociate spațiului în care rămân pentru o noapte Jim și soția sa, Sara. Ce secrete sunt scoase la iveală odată cu șederea în casa despre care se crede a fi bântuită?

19. Un film de aventură, în care protagoniștii sunt doi jucători pasionați de tenis, este Înfruntarea secolului – Borg vs. McEnroe (2017). Succesul atins de cei doi jucători, Borg, respectiv McEnroe, nu va fi totuși gratis, aducând după el o serie de probleme. Care este prețul pe care cei doi îl plătesc pentru faimă?

20. Destinul unui războinic – The Warrior’s Way (2010) este un film de aventură în care se urmărește destinul celui mai temut spadasin din Asia, Yang. În urma unei trădări, acesta este forțat de împrejurări să se mute în celălalt capăt al lumii, lăsând în urmă visul său din copilărie… Ce întâmplări îl determină pe Yang să reînvie talentul său de spadasin?

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed