HomeStiri Mondene Cele mai bune moduri de a avea o casă curată cu bani puțini

Cele mai bune moduri de a avea o casă curată cu bani puțini

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
Trucuri-pentru-curățarea-mașinii-de-spălat in Stiri Mondene

Uneori, pentru a începe curățenia generală, aveți nevoie, cu adevărat, de determinare. Acest lucru este cauzat de faptul că, de cele mai multe ori, stăm o zi întreagă și depunem un efort maxim pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim cu adevărat. Din acest motiv, vă vom prezenta în continuare o selecție a celor mai bune soluții rapide de curățare a întregii case. Aceste metode vă pot economisi foarte mult timp.

Trucuri pentru curățarea mașinii de spălat

  1. Nu aveți nevoie de produse scumpe de curățare pentru a obține o mașină de spălat imaculată. În schimb, puteți utiliza oțetul obișnuit. Turnați acest produs în sertarul destinat detergentului și setați mașina la un program lung de spălare. Când acesta se va încheia, mașina de spălat va străluci mai tare ca niciodată.
  2. Oțetul poate fi folosit și pentru curățarea intensă a hainelor colorate și, de aceea, împreună cu detergentul puteți adăuga și puțin oțet, pentru ca hainele să fie curățate mult mai bine.
  3. Dacă aveți un animal de companie și vă plângeți mereu din cauza părului care rămâne pe haine, puteți scăpa de această grijă utilizând oțetul alb. Spălați hainele împreună cu acestea, iar părul de animal nu se va mai lipi de niciun obiect vestimentar.

Cadă de baie imaculată

Cada de baie imaculată

Cum poți curăța, eficient, o cadă de baie, într-un timp extrem de scurt? Foarte simplu! Mai întâi, se încălzește puțin oțet în cuptorul cu microunde (trebuie să fie doar cald, nu foarte fierbinte). Se amestecă oțetul cu săpun și se toarnă într-un flacon cu pulverizator, într-un raport de 1:1, dar nu se agită sticla. Trebuie doar să amestecați foarte ușor substanțele până se omogenizează parțial. Se pulverizează soluția rezultată pe toată suprafața căzii de baie și se lasă să acționeze pentru cel puțin 30 de minute. După trecerea timpului, ștergeți toată suprafața cu ajutorul unui burete. Rezultatul va fi mult mai impresionant decât v-ați fi așteptat, iar acest lucru nu poate fi obținut cu niciun alt produs.

Curățarea marginii ferestrei

Curățarea marginii ferestrei

În mod normal, pierdem foarte mult timp pentru a curăța ferestrele. Cu toate acestea, acest lucru se poate face și cu un efort minim. Se presară bicarbonat de sodiu pe zonele greu accesibile care urmează a fi curățate. Apoi, adăugați puțin oțet (acesta va începe să formeze bule, ceea ce este un semn bun) și lăsați-l să acționeze timp de zece sau cincisprezece minute. Când a trecut timpul, luați un prosop de bucătărie și îndepărtați toate urmele.

Cum să cureți jucăriile copiilor

Cum să cureți jucăriile copiilor

Orice părinte știe cât de enervante sunt jucăriile împrăștiate prin toată casa. Din cauza faptului că acestea stau, cea mai lungă perioadă, pe podea, se umplu de praf. Pentru a le curăța cu ușurință, puneți-le într-un sac pentru spălat și băgați-le direct la mașina de spălat.

Eliminarea petelor puternice

Eliminarea petelor puternice

Toți ne-am confruntat cu astfel de pete și nu am știut cum să le eliminăm în totalitate, într-un mod ușor.

  1. Pentru a scăpa de marker-ul permanent de pe podea sau de pe masă, puneți pastă de dinți pe o cârpă umedă și frecați pata.
  2. Urmele de marker pot fi îndepărtate ușor și folosind fixativ sau deodorant. Pulverizați spray-ul pe zona cu probleme și apoi spălați cu apă.
  3. O altă metodă este folosirea sifonului. Stropiți pata cu sifon și frecați cu un burete. Suprafața va deveni curată, până când „artistul” se decide să creeze o nouă „capodoperă”.

Cum eliminăm urmele de ojă

Cum eliminăm urmele de ojă

Dacă ați răsturnat vreodată sticluța unei oje, ați avut parte de o dublă tragedie. Nu doar că ați rămas fără nuanța preferată, dar v-ați ales și cu o pată de toată „frumusețea”. Chiar dacă nu vă imaginați, există câteva trucuri prin care puteți scăpa și de astfel de pete.

Înainte ca oja să se usuce, aplicați pe aceasta acetonă și lăsați-o să acționeze timp de un minut. Apoi, frecați cu un prosop de hârtie și scoateți ceea ce a mai rămas cu ajutorul unei gume de șters din cauciuc. Dacă oja e deja uscată, aplicați mai întâi un fixativ și apoi ștergeți cu apă caldă și săpun.

Curățarea cuptorului cu microunde

Curățarea cuptorului cu microunde

Cu acest truc puteți curăța cuptorul cu microunde în doar cinci minute. Se stoarce o jumătate de lămâie și se amestecă, într-un pahar, cu niște scorțișoară. Puneți recipientul în cuptorul cu microunde și porniți-l pentru cinci-zece minute la cea mai mică temperatură. Lămâia va ajuta la curățat și dezinfectat, iar scorțișoara va elimina mirosurile neplăcute.

Cum obții o bucătărie strălucitoare

Cum obții o bucătărie strălucitoare

Pentru a curăța bucătăria într-un mod extrem de ușor, amestecați într-un recipient bicarbonat de sodiu cu ulei vegetal, până obțineți o pastă groasă. Aplicați acest amestec pe grăsime și lăsați să acționeze pentru zece minute. Apoi, ștergeți pur și simplu folosind o cârpă îmbibată în apă și săpun…

Ștergerea prafului

Ștergerea prafului

Există o modalitate ușoară de a evita ștergerea prafului din oră în oră. Aplicați câteva picături de ulei într-un prosop de hârtie și ștergeți cu acesta zonele cu mult praf. Stratul subțire de ulei rămas pe suprafața ștearsă va ajuta la păstrarea prafului la distanță.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed