Un bărbat a împărtășit pe YouTube metodele sale surprinzătoare cu ajutorul cărora reușește să își mențină mâncarea proaspătă pentru foarte mult timp.
Acesta a marturisit de ce a spart zece oua si le-a pus la congelator, dar, mai ales, care sunt secretele sale pentru a le mentine proaspete vreme indelungata. Trucurile acestuia sunt susținute și de specialiști. Conform Doctori Online, ouăle se pot congela atât fierte, cât și crude.
Iată sfaturile utilizatorului YouTube cu privire la menținerea ouălor proaspete pentru o vreme îndelungată:
- Gălbenușurile fierte tari pot rezista proaspete până la două luni dacă sunt puse la congelator într-o pungă ermetică.
- Gălbenușurile fierte trebuie decongelate peste noapte și folosite într-o singură zi, fără a mai fi recongelate.
- Doar ouăle crude proaspete care au coaja intactă pot fi depozitate la congelator, dar nu întregi în coajă, deoarece se vor sparge pe măsură ce vor îngheța (cand sunt expuse la frig își măresc volumul).
- Albușurile rezistă bine la congelator și fără a mai adăuga ceva în ele, dar în cazul gălbenușurilor trebuie să puneți sare sau zahăr, altfel vor deveni lipicioase din pricina faptului că vor forma un gel.
- În cazul în care doriți să congelați o cantitate mai mare de ouă, cel mai bine este să le spargeți și să le puneți într-o tavă de gheață…
- Puteți congela ouăle și sub formă de amestec; aceasta reprezintă o soluție foarte bună pentru momentele în care doriți să preparați prăjituri.