Home Stiri Charlize Theron: biografie, relatii si filme

Charlize Theron: biografie, relatii si filme

autor Sidorov Olga
Data publicării: Data actualizării: 1k views 6 minute timp de citit
Charlize Theron

Charlize Theron este una dintre cele mai superbe actrițe, care demonstrează că vârsta într-adevăr nu înseamnă decât un număr.

Charlize Theron

Charlize Theron este, de asemenea, și una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood, interpretând roluri de excepție, de-a lungul timpului. Cu siguranță mai toată lumea a auzit de ea sau a văzut cel puțin un film de-ale ei însă nu mulți îi cunosc rădăcinile. Acest lucru, vi-l dezvăluim noi, în rândurile de mai jos.

Biografie Charlize Theron

Născută la 7 august, 1975, Charlize Theron este o actriță americană însă originară din Africa de Sud, cu un Oscar câștigat, la ora actuală.

Charlize Theron s-a născut la Benoni, în Africa de Sud, iar tatăl ei, Charles Theron, era proprietarul unei companii de construcții, descendent al Hughenoților din Franța, pe când mama, Gerda Jacoba Aletta, este de origine germană și preluat afacerile soțului, după moartea acestuia.

Charlize Theron este singurul copil al părinților săi, iar la 15 ani, a fost martora morții tatălui său, un alcoolic, care a fost împușcat de mama ei, aflată în legitimă apărare, în timp ce acesta o atacase. Niciodată nu s-au înregistrat acuzații în acest caz. Visase să ajungă balerină și chiar a mers la școala de balet „Joffrey”, din New York însă la 18 ani a suferit o accidentare și nu a mai dansat niciodată. După aceea, Charlize Theron și-a cumpărat bilet spre Los Angeles, iar aici, după multe audiții și roluri mici, spre sfârșitul anilor 1990, cariera sa a luat amploare, cu roluri în filme de succes.

Unele dintre cele mai reprezentative roluri în filmele de succes în care a jucat Charlize Theron au inclus-o rapid printre cele mai bune actrițe ale Hollywood-ului, statut pe care îl deține și astăzi.

Filme de succes – Charlize Theron

De-a lungul anilor, Charlize Theron a avut numeroase roluri în multe filme care au înregistrat un succes uriaș la premieră. Unele dintre acestea sunt amintite mai jos:

  • Mad Max – Fury Road – Drumul Furiei

În anul apariției (2015), ultimul Mad Max apărut a avut-o ca protagonistă pe nimeni alta decât Charlize Theron, care s-a schimbat atât de mult pentru rolul extravagant pe care l-a jucat, încât multă lume nici măcar nu a recunoscut-o, atunci când a apărut filmul. Pentru amatorii genului, care au fost fani ai primelor filme Mad Max, această ultimă producție sigur îi va încânta. Iar Charlize Theron face deliciul publicului, încercând să salveze câteva fete lăsate însărcinate de același fanatic nebun și bolnav.

  • Snow White and the Huntsman – Albă-ca-Zăpada și Vânătorul

Unul dintre cele mai bune filme de acțiune îmbinată cu SF este cu siguranță această readaptare a poveștii clasice Albă-ca-Zăpada, producție în care o revedem pe Charlize Theron, interpretând-o pe regina malefică ce vrea să o omoare pe Albă-ca-Zăpada și să-i mănânce inima. Interpretează un rol de excepție, iar filmul a avut parte de critici pozitive, la premieră, în anul 2012. Bineînțeles, Charlize Theron a fost urmărită cu mare interes în acest rol negativ pe care l-a interpretat perfect!

  • Aeon Flux

Acest film lansat în anul 2005 a avut un succes extraordinar, după serialul de animație cu același nume. Iar regizorul nu a greșit deloc dându-i rolul principal actriței Charlize Theron, care a adus la viață personajul din animație. Ea întruchipează cel mai bun agent al rebelilor Monican, din subterane, iar când este trimisă să ucidă un lider din guvernul anului 2415, când are loc acțiunea, va avea parte de multe descoperiri. Este un film de box-office, iar Charlize Theron și-a demonstrat încă o dată valoarea ca actriță, în această producție.

  • Sweet November – Idilă de noiembrie

Unul dintre cele mai iconice filme de dragoste este, fără îndoială, Idilă de noiembrie, care îi are ca protagoniști pe Charlize Theron și Keanu Reeves. Este un film superb despre dragoste adevărată și lupta cu o boală incurabilă, care merită văzut sau revăzut! Charlize Theron interpretează un rol extrem de sensibil și emoționant, reușind să transmită sentimentele personajului, dincolo de ecrane. Este cu adevărat un film care îți ajunge la suflet!

  • Monster – Monstru

Probabil acest film este unul dintre cele mai dure și mai șocante pe care Charlize Theron le-a realizat vreodată. Acesta spune povestea celei care a fost denumită „monstru”, și anume o prostituată ratată care ajunge să-și ucidă majoritatea clienților. Practic, Charlize Theron interpretează rolul adevăratei prostituate, pe nume Aileen Wuornos, care în realitate a fost executată în anul 2002, în Florida, pentru toate crimele comise. Presa a numit-o la momentul respectiv, „prima femeie-ucigaș în serie, un monstru”. Charlize Theron interpretează magistral acest rol, împreună cu partenera sa de viață din film, Christina Ricci. Producția a primit Oscar-ul și un Glob de Aur.

  • Avocatul diavolului

Deși acest film nu o are neapărat în prim-plan pe Charlize Theron, a fost totuși extrem de apreciată pentru rolul din producție. Este soția unui avocat tânăr și ambițios (Keanu Reeves), care are parte de un sfârșit tragic atunci când soțul ei intră într-un joc de putere riscant cu nimeni altul decât Diavolul însuși (Al Pacino). Un film ingenios, interesant, care îmbină ocultul cu senzualul și care merită vizionat!

De-a lungul timpului, frumoasa actriță Charlize Theron a avut câteva relații sau aventuri cu celebrități precum Stuart Townsend, Stephan Jenkins sau chiar colegul ei de film, Keanu Reeves – cu acesta a avut doar o aventură. Cel care era să-i devină soț la un moment dat a fost actorul Sean Penn, iar împreună s-au ocupat de creșterea celor doi copii, un băiat și o fetiță, ambii adoptați de către actriță, din orfelinate. Relația dintre ei a durat însă doar 18 luni și s-au despărțit în anul 2015…

De atunci, Charlize Theron nu a mai apărut public la brațul nimănui, iar viața personală a fost păstrată foarte discret. Tot ceea ce se știe este faptul că își crește singură cei doi copii însă la sfârșitul anului trecut au apărut numeroase zvonuri cum că ar fi început o relație cu actorul Brad Pitt. Acest lucru nu a fost însă confirmat de către niciunul dintre ei.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies