Chef Patrizia, dezvăluiri

Share

Primul jurat feminin din cadrul emisiunii Masterchef, Patrizia Paglieri, a dezvăluit în cadrul unui interviu oferit unei reviste locale, mâncărurile care îi plac şi ce părere are despre România, şi nu numai.

Chef-Patrizia

La întrebarea cum anume a ajuns în România, aceasta a declarat:

Părinții mei s-au mutat în România și lucrau în București. În 1999, am deschis restaurantul din Buftea, împreună cu părinții mei (tatăl ei lucra în România ca șef de cazino, iar mama a ajutat-o la creșterea fiului ei, Francesco, pe atunci în vârstă de 3 ani, n.r.). A fost un drum ușor delicat, a fost nevoie să învăț limba și obiceiurile. Dar a fost un drum frumos.

Când a fost întrebată despre cum anume i-a venit ideea de a deschide un mini-restaurant în propria sufragerie, atât timp cât în acea perioadă (1999) oamenii nu erau obişnuiţi să mănânce la restaurant, aceasta a afirmat:

Ideea mi-a venit după ce am constatat că este destul de dificil să găsești un spațiu optim în București pentru un restaurant. A fost oarecum o alegere firească, spațiile din București nefiind pregătite, fără investiții foarte costisitoare, pentru un business culinar.

La întrebarea cum i se par românii, aceasta a susţinut următoarele:

Românii sunt mai veseli decât italienii. Prima impresie, în 1993, a fost ca românii sunt un popor cuprins de greutăți. Acum, când mă reîntorc în Italia natală, parcă văd România din anul 1993. S-au inversat puțin lucrurile, acum aici oamenii sunt mai veseli, mai optimiști, iar în Italia mai triști, mai posomorâți.

În ceea ce priveşte cel mai greu moment din viaţa sa, aceasta a afirmat:

Eu mereu privesc în față, niciodată în spare. Sunt mereu optimistă și am primit în permanență sprijinul familiei. Iar satisfacțiile mari ma fac să merg mai departe. Cel mai dificil moment a fost când a murit tatăl meu.

Fiind întrebată cum şi-a descoperit pasiunea pentru arta culinară, chef Patrizia a răspuns:

A început încă din copilărie. Bunica mea gătea excelent, îi făcea plăcere să facă acest lucru și am crescut cu preparatele ei. Ea este cea care mi-a insuflat dragostea pentru domeniul culinar.

În ceea ce priveşte următoarele planuri, în ceea ce priveşte cariera, aceasta a declarat:

Încep chiar în această toamnă o serie de cursuri de gastronomie la restaurantele pe care le coordonez: Fior di Poesia și Fior di Latte. Sunt extrem de încântată de acest lucru, este un proiect foarte drag mie.

 

Sursa photo: tvmania.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news