Home Stiri Comoara tacerii – izvor de vitalitate spirituala

Comoara tacerii – izvor de vitalitate spirituala

autor Elena Yvette
175 vizualizari

Cuvintele sunt deosebit de importante în stabilirea comunicării dintre oameni. Suntem ființe sociale: oare cum am putea supraviețui dacă nu ne-am putea manifesta nevoile, sentimentele și faptele care ne pun în legătură cu ceilalți oameni?

Comoara tacerii

Astăzi vom cerceta chackra a cincea, aflată în dreptul glandei tiroide, de culoare albastru strălucitor. Aceasta este responsabilă de comunicarea prin sunete. Cei mai mari dușmani ai acesteia sunt energiile negative survenite din vorbe grele pline de ură, de cuvintele ironice adresate celorlalți, de sarcasm. Prin revărsarea energiei negative asupra celorlalți, chiar și involuntar, ne alterăm treptat darul comunicării benefice și cumpătate.

„La început a fost Cuvântul” se spune în cărțile de cult. Creatorul a binecuvântat creația sa printr-un singur cuvânt: prima creată a fost lumina. Lumina s-a revărsat în corpul însetat de dragoste divină a ultimei sale creații: omul. Intenția stă la temelia energiilor negative. Vibrațiile unor vorbe sincere pot vindeca chiar și cele mai imposibile boli. Unii oameni caută în viață o sursă de cuvântare din care să reiasă blândețe, bunătate, să nu stârnească decât relaxare spirituală, fără teama de a fi răniți. V-ați gândit vreodată că poate din acest motiv oamenii ascultă muzică? Găsesc acolo interpretarea și sunetul pe care le caută în realitate și nu le pot afla. Un îndrăgostit căruia nu-i este împărtășită iubirea va căuta o muzică romantică prin care să-și imagineze acceptarea, prin vocea pe care o aude. Un adolescent rebel va găsi în muzica rock strigătul lui către societate, ignorat de cei mai în vârstă…

Pentru a activa clasa a cincea, Vishudla, este nevoie de un teren gol, pentru a primi și tria cuvintele din jur: tăcerea.  Prin faptul că nu se mai preocupă de vorbele sale și de cum le va rosti, omul devine mai receptiv la comunicarea din exterior, înțelege tot ce a pierdut atunci când a vorbit peste măsură, învață, se dezvoltă.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies