HomeStiri Mondene Concluziile unei Eve după un an de singurătate…

Concluziile unei Eve după un an de singurătate…

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 749 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/10/Concluziile-unei-Eve-după-un-an-de-singurătate.jpg

Îmi este greu să recunosc, dar nimeni nu credea când spuneam că nu mai vreau să am o relație. Îmi amintesc ziua în care m-am simțit atât de bine pentru că i-am mărturisit celei mai bune prietene tot ceea ce simt.

Mă gândeam mereu la acest cerc vicios al relațiilor, din care nu puteam găsi ieșire: bucurie, entuziasm, fericire, stres, răutate, durere. Eram sătulă de toate aceste încercări psihologice.

Atunci mi-am promis să rămân singură. Pentru prima dată în viață, am pus la cale un plan care nu includea nicio altă persoană în afară de mine. Un an întreg, 12 luni, 365 de zile de singurătate autentică. Și iată ce am înțeles în tot acest timp:

Singurătatea este foarte importantă. M-am văzut nevoită nu doar să învăț să fiu singură, ci și să savurez, să mă bucur de această stare. Mi-am luat inima frântă și am transformat-o într-o adevărată operă de artă. Iar în fiecare zi din această perioadă am încercat să îmi ascult vocea interioară.

Dragostea nu se limitează doar la relații romantice. Imediat după ultima despărțire, credeam că nu mai am în mine nici măcar o picătură de dragoste. Aveam însă înăuntru atât de multă ură și revoltă pe care le puneam pe seama ei.

Dar mai târziu am înțeles că dragostea este, de fapt, peste tot în jur. E pretutindeni: în cartea preferată, în plimbarea de dimineață, în prieteni, în familie.

Iar odihna în singurătate a devenit momentul pe care l-am îndrăgit cel mai mult – aleg singură filmul pe care vreau să-l văd și nu este nevoie să mă machiez și să mă îmbrac într-un anumit fel pentru asta.

Bineînțeles că au fost și momente mai dificile. La un moment dat, îmi anulam toate planurile tocmai pentru a fi singură și a-mi plânge durerea și nefericirea. Dar în astfel de momente parcă îți lași inima să se deschidă și reușești să te cunoști mai bine pe tine însăți.

Viața nu se sfârșește după o despărțire. După o relație nereușită. Și, în general, viața nu este alcătuită doar din relații cu oamenii, ci implică nenumărate alte lucruri interesante și minunate! Iar eu am avut nevoie de un an de cugetare pentru a înțelege toate aceste lucruri.

Singurătatea este precum o binecuvântare. Te cunoști mai bine și, totodată, înțelegi greșelile pe care le-ai făcut și lecțiile pe care ți le-a oferit viața, pentru ca ulterior să poți construi o relație autentică și armonioasă…

Bucură-te din plin de momentele petrecute cu tine! Tot atunci vei găsi înăuntrul tău și răspunsurile pe care le cauți!

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed