Home Stiri Condiții, beneficii și modalități de a-ți începe o afacere în 2017, cu ajutor financiar din partea statului

Condiții, beneficii și modalități de a-ți începe o afacere în 2017, cu ajutor financiar din partea statului

autor Elena Yvette
665 views 2 minute timp de citit

În 2017, cei care își doresc să deschidă o mică afacere pot beneficia de un ajutor din partea statului de până la 200.000 lei. Principala condiție pentru a beneficia de această sumă este ca firma să aibă minimum doi angajați pentru o perioadă minimă de trei ani.

Condiții, beneficii și modalități de a-ți începe o afacere în 2017

Această măsură de finanțare pentru încurajarea IMM-urilor și a creării de locuri de muncă a fost decisă de Guvern în cadrul programului Start-up Nation – Romania, în data de 27 ianuarie. În continuare vor fi prezentate mai multe informații despre posibilitățile de a beneficia din anul acesta de un ajutor din partea statului.

Firmele care pot beneficia de programul Start-up Nation – Romania vor fi întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) înființate după data de 27 ianuarie, după ce programul a fost adoptat prin ordonanța de urgență.

Ajutor din partea statului în 2017

Beneficii

Prin acest program, Start-up Nation – Romania, statul va acorda suma maximă de 200.000 de lei pentru un IMM nou înființat, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile.

În cadrul acestui program ar trebui alocate finanțări nerambursabile unui număr maxim de 10.000 de IMM-uri.

În bugetul de stat adoptat în data de 7 februarie a.c, programul beneficiază de aproximativ 770 de milioane de lei, suma ajungând la aproximativ două miliarde de lei dacă sunt incluse și creditele de angajament.

Ajutor din partea statului în 2017

Condiții

Toate IMM-urile nou înființate ar trebui să angajeze minimum doi salariați cu contract de muncă pe o perioadă nedeterminată și să rămână în activitate pentru minimum trei ani.

Cei care nu respectă toate aceste condiții vor fi obligați să returneze toți banii primiți de la stat.

Conform acestor decizii, statul estimează crearea unui număr de minimum 20.000 de noi locuri de muncă în fiecare an în cadrul întreprinderilor nou înființate…

Când vor putea fi accesate aceste finanțări?

Acest program încă nu este operaționalizat. Conform fostului ministru al Mediului de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Florin Jianu, atât industria, comerțul, cât și serviciile ar urma să aibă acces la finanțare.

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies