Home Stiri Controversa veșnică: femeile normale VS manechinele anorexice

Controversa veșnică: femeile normale VS manechinele anorexice

autor Elena Yvette
952 vizualizari

De-a lungul anilor, manechinele care defilează pentru marile case de modă au suferit schimbări destul de drastice în ceea ce priveşte indicele de masă corporală. Dacă în urmă cu zece ani modelele erau cu 8% mai slabe decât femeile obişnuite, acum ele prezintă o greutate cu 23% mai mică, potrivit unui articol din revista “Plus Size”.

Mai îngrijorător este faptul că acum zece ani modelele mai plinuţe purtau haine cu mărimi cuprinse între 42 şi 48, iar acum, chiar şi modelele XXL sunt constrânse să poarte mărimi între 36 şi 44 . Totuşi, cele mai multe femei ale secolului 21 poartă mărimi de la 44 în sus, asta în condiţiile în care marile magazine comercializează haine în care mărimea maximă este 42.

O revistă britanică dedicată modei XXL a publicat un articol în care vedeta Katya Zharkova, care poartă mărimea 44 la îmbrăcăminte, apare comparată cu modelele de pe podiumurile de modă.

Katya-Zharkova

“Suntem bombardate zilnic cu reclame la produse pentru slăbit, fiindcă este o industrie de miliarde de dolari bazată pe pe frica noastră de grăsime. Dar nu toate am fost create slabe. Corpurile noastre sunt frumoase, iar aici nu este vorba despre sănătate, pentru că nu toate persoanele slabe sunt sănătoase.” , relatează redactorul şef al revistei “Plus Size”…

Interesant este faptul că atât articolul, cât şi fotografiile au declanşat reacţii contradictorii. Dacă unii sunt de părere că a fi gras nu este un lucru sănătos, alţii spun că, dimpotrivă, femeile de astăzi sunt “spălate pe creier” şi cred că dacă se infometează, vor fi iubite şi apreciate de către cei din jur.

modele XL

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies