HomeStiri Mondene Copiii mai mici de trei ani, scoși de la întreținere

Copiii mai mici de trei ani, scoși de la întreținere

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 948 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/03/copiii-mai-mici-de-trei-ani-scosi-de-la-intretinere-1.jpg

Părinții care au copiii sub vârsta de trei ani vor plăti mai puțin la întreținere. Acest lucru va fi reglementat prin lege, imediat ce președintele va adopta proiectul care a trecut deja de Senat și Camera Deputaților. Inițiativa îi aparține unui senator PNL.

copiii-mai-mici-de-trei-ani-scosi-de-la-intretinere

Un senator PNL a avut o propunere de proiect de lege care îi va face pe părinții cu copiii sub trei ani să plătească mai puțin la întreținere, pentru că cei mici vor fi scoși de la plata cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari.

Propunerile de modificare și completare a Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari în vederea exceptării de la plata întreținerii a copiilor cu vârsta de până la trei ani au fost adoptate deja de către Camera Deputaților. Proiectul lui Dragoș Luchian a primit nu mai puțin de 269 de voturi din partea deputaților.

Deși în forma lui inițială proiectul de lege prevedea și modificarea art. 49 din Legea nr. 230/2007, astfel încât termenul maxim de pată a contribuției la cheltuielile asociației să se majoreze de la 20 de zile, la 30 de zile, acest aspect nu a fost votat de către colegii senatorului PNL. Această propunere a fost respinsă de către Comisiile juridică și pentru administrație publică, motivul invocat fiind că s-ar putea „genera depășirea termenelor legale de plată a facturilor către furnizorii de utilități”…

În cele din urmă, a fost modificat doar art. 47. Această propunere a trecut până în prezent și de Senat, fiind votată în unanimitate de către senatori – 74 de voturi „pentru”. Deși modificarea legislativă a trecut de către cele două camere, aceasta nu va intra în vigoare decât după ce proiectul de lege va fi promulgat de către președinte și va fi publicat în Monitorul Oficial.

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed