HomeStiri Mondene Copiii născuți după 2011 vor primi 500 de euro de la stat

Copiii născuți după 2011 vor primi 500 de euro de la stat

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 886 views
https://yve.ro/wp-content/uploads/2017/01/Copiii-născuți-după-2011-vor-primi-500-de-euro-de-la-stat.jpg

Conform unei legi care a intrat în vigoare încă de la începutul anului 2011, fiecare copil care s-a născut după acest an ar fi trebuit să primească de la stat suma de 500 de euro. Deși legea nu s-a aplicat până acum, Guvernul vrea să schimbe rapid lucrurile.

Copiii născuți după 2011 vor primi 500 de euro de la stat

Au trecut mai bine de șase ani de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale Nr.1/2011, care prevede, printre multe alte reglementări în sistemul de învățământ românesc, că fiecare copil născut după 9 februarie 2011 (dată la care legea a intrat în vigoare) trebuie să primească la naștere o sumă de bani echivalentă cu 500 de euro. Cu toate acestea, până în prezent niciun copil născut în România nu a primit banii prevăzuți de legislația în vigoare.

Se pară că Guvernul lui Sorin Grindeanu vrea totuși să schimbe acest lucru și să acorde suportul educațional până în luna martie tuturor copiilor care ar fi trebuit să beneficieze de acest drept, conform celor de la EVZ.

„Statul sprijină dreptul la învățare pe tot parcursul vieții prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 de euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de BNR și valabil la data plății, fiecărui copil cetățean român, la nașterea acestuia (…) se acordă tuturor copiilor născuți la după data intrării în vigoare a prezentei legi”, se arată în Legea Educației Naționale Nr.1/2011.

Cu toate că legea nu s-a aplicat până în prezent, acest lucru nu a afectat pe nimeni, întrucât banii nu i-ar primi părinții în mână imediat după nașterea copilului. Conform legii, părinții trebuie să deschidă la Trezorerie un cont pe numele copilului, care va putea fi accesat numai de acesta și doar după ce va împlini vârsta de 16 ani. Banii vor putea fi folosiți doar pentru educație, dar rămâne de văzut cum statul se va asigura de acest lucru…

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed