HomeStiri Mondene Crăpăturile și bătăturile de pe călcâie se vor vindeca imediat. Vezi aici top 10 soluții!

Crăpăturile și bătăturile de pe călcâie se vor vindeca imediat. Vezi aici top 10 soluții!

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 1,6K views
Crăpăturile-și-bătăturile-de-pe-călcâie-se-vor-vindeca-imediat in Stiri Mondene

Din diverse motive, la nivelul călcâielor pot apărea crăpături și bătături. Pentru a preveni astfel de situații, trebuie să fim precauți.

Dacă sunt lăsate netratate, au șanse să devină infecții. Pentru a evita acest lucru se recomandă tratarea din timp, încă din stadiul în care sunt doar mici iritații.

Aceste afecțiuni ale picioarelor pot apărea din cauza:

-expunerii la aer uscat;

-deshidratării organismului;

-problemelor în îngrijirea tălpilor;

-alimentației nepotrivite (lipsă de vitamine, minerale și proteine);

-îmbătrânirii organismului;

-vieții sedentare și circulației problematice;

– încălțămintei neadecvate.

Pentru crăpăturile și bătăturile tălpilor s-au descoperit remedii naturiste ce vin în ajutorul nostru:

  1. Lămâie, glicerină și tinctură de gălbenele

Pentru această mască hidratantă este nevoie de: o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de glicerină și o linguriță de tinctură de gălbenele. Înainte de a se aplica masca, pielea trebuie să fie curată. După aplicare se înfășoară talpa cu folie alimentară, pentru un efect mai puternic.

Timpul de acționare este de circa 30 de minute.

Amestecul se aplică timp de o săptămână, zilnic. După această perioadă, aplicarea se va efectua doar o dată pe săptămână.

  1. Ulei

Înainte de culcare se aplică ulei cald pe zona călcâielor. Acest lucru va preveni apariția crăpăturilor.

  1. Banane

Bananele, prin proprietățile lor, au capacitatea de a regenera structura pielii, fiind ideale pentru acest tip de afecțiuni.

Se pisează o banană, se aplică pe pielea curată a tălpilor și se înfășoară cu folie.

  1. Vaselină și suc de lămâie

Acest amestec este soluția perfectă pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de crăpături și bătături.

Se amestecă ingredientele în cantități egale, se aplică pe pielea curată și se înfășoară cu folie alimentară. Se lasă 30 de minute și se spală cu apă caldă.

  1. Ceara

Pentru a fi benefică tălpilor cu probleme, ceara trebuie amestecată cu ulei. În 100 ml de orice tip de ulei, cu o lingură de ceară. Se aplică în fiecare seară pe talpă.

  1. Miere

Mierea este un remediu în circa 60% dintre afecțiunile superficiale. Pentru a trata crăpăturile se aplică miere pe pielea curată a tălpilor. Se lasă să acționeze 30 de minute.

  1. Făină de orez

Dimineața se aplică faină de orez pe pielea curată a tălpilor. Datorită proprietăților sale, această făină este benefică pentru tratarea afecțiunilor tălpilor.

  1. Ulei de măsline

Uleiul de măsline extravirgin se aplică seara și se lasă să acționeze toată noaptea. Este folosit pentru tratarea oricărei afecțiuni la nivelul pielii.

  1. Ovăz

Se amestecă o cantitate suficientă de făină/fulgi de ovăz cu apă fierbinte, pentru a se obține o pastă. Se aplică timp de 20 de minute. Pentru efectele dorite, se aplică o dată pe săptămână.

  1. Ulei de susan

Este un remediu excelent pentru crăpăturile picioarelor. Se ung tălpile cu ulei și se înfășoară cu folie pentru 30 de minute. După acest pas, se pun picioarele în apă caldă și se freacă cu piatră ponce sau cu scrub special…

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed