Home Stiri Cristina Bălan dorește să nască fetița fără ajutorul medicilor

Cristina Bălan dorește să nască fetița fără ajutorul medicilor

autor Nitu Alina
243 views 2 minute timp de citit
Cristina Balan doreste sa nasca fetita fara ajutorul medicilor

Cristina Bălan urmează să aducă pe lume o fetiță. Aceasta mai are deja doi băieți gemeni. Artista a povestit pentru Viva.ro despre prima naștere a gemenilor care a fost traumatizantă atât pentru ea cât și pentru copii.

Cântăreața nu mai dorește să fie supravegheată la nașterea fetiței de către medici. Cristina Bălan a spus că dorește să nască cu o moașă, cunoscută și sub numele de „doula”, iar tot procresul va fi unul lin și cu multă blândețe.

„Eu am stabilit că doresc să nasc natural, mai cu seamă că și prima naștere a fost tot naturală și vorbim despre doi copii. Acum 10 ani am născut, mi-am tras sufletul cinci minute și apoi am reluat procesul. Practic, am avut două nașteri. Planul meu de naștere include tot ce n-am avut prima oară: doresc să nasc în apă, cu moașă (doula), soțul să-mi fie alături cât, când și dacă dorește (în anumite momente, travaliul poate fi dificil pentru parteneri). Doresc o atmosferă relaxantă, blândă.

După expulzie, vreau să am ora magică cu bebelina la piept, cordonul ombilical să fie clampat cu întârziere de minimum jumătate de oră, pentru că fetița mea să beneficieze de tot sângele care încă mai pompează către ea.

Prima naștere a fost extrem de traumatizantă, foarte mulți medici sunt brutali, le vorbesc urât femeilor în travaliu, am auzit personal, nu din povești. Chiar și eu am fost tratată așa, brutal și fără omenie. Lucru care sper să se schimbe în spitalele de stat.

DPN-ul meu, adică dată probabilă a nașterii, este în 10 ianuarie. Însă nu e nimic bătut în cuie. Îmi doresc să stea în burtica mea cât poate ea de mult și să vină pe lume când e pregătită. Eu mă pregătesc temeinic, vreau să fie o simbioză între noi, să cooperăm, să vină pe lume lin și frumos.

Îi vorbesc deja despre aceste lucruri, îi spun că și ea are ceva treabă de făcut, împreună cu mine, și că ne vom descurca de minune amândouă. E ceva mistic în actul de naștere al unui copil; pe mine mă fascinează și îmi doresc că procesul să fie complet natural și în ritmul potrivit nouă.”, a declarat Cristina Bălan într-un interviu pentru revista Viva.

Cristina Balan doreste sa nasca fetita fara ajutorul medicilor

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies