Home Stiri Criza varstei de 50 de ani la femei

Criza varstei de 50 de ani la femei

autor Elena Yvette
746 vizualizari

Criza vârstei de 50 de ani la femei a reprezentat, o perioadă îndelungată, un subiect tabu și în continuare putem spune că este un subiect extrem de controversat, dar care, încet, încet, a început să fie dezbătut de psihologi.

Se spune că odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani, femeile trec printr-o serie de încercări și tranziții care le dau, de cele mai multe ori, bătăi de cap.

În general, această așa-zisa criză face rău femeilor, dar și bărbaților, deoarece și aceștia sunt afectați de criza vârstei mijlocii.

Conform psihologilor, 25 % dintre femei au parte de astfel de crize destul de ușoare, peste care reușesc să treacă atât cu ajutorul unui psiholog, cât și cu cel al familiei. 10 % dintre femei au însă parte de crize ce includ adevărate drame peste care reușesc să treacă extrem de greu.

Aceste crize au ca factori declanșatori tranzițiile biologice, psihologice și sociale.

Se crede că această criză a vârstei de 50 de ani le afectează, în primul rând, pe femeile educate, cu venituri medii sau mari. Aceste crize pot dura de la câteva luni până la un an.

Femeile care trec prin astfel de crize reușesc să le depășească destul de repede, mult mai bine decât bărbații.

Criza vârstei de 50 de ani la femei se manifestă prin iritabilitate, scăderea libidoului, oboseală, dispoziție extrem de proastă, dureri articulare și musculare, creșterea în greutate, dar și scăderea tonusului.

Astfel, odată cu apariția crizei vârstei de 50 de ani la femei apar schimbări neașteptate, bruște, de comportament. De obicei, la această vârstă, femeile sunt mult mai predispuse la căutarea altui partener de viață, mai tânăr. Tot la această vârstă femeile devin obsedate de aspectul lor fizic și încep să se aranjeze mult mai mult decât o făceau înainte, pentru a fi mult mai atrăgătoare pentru cei din jurul lor.

Odată cu ajungerea la maturitate, la vârsta de 50 de ani, femeile simt nevoia unei diversități și de aceea au dorința de a experimenta lucruri noi alături de persoane noi.

Criza vârstei mijlocii nu are nevoie de niciun factor declanșator, ci apare pur și simplu în viața femeilor care trec de vârsta de 50 de ani.

Odată cu înaintarea în vârstă apare perspectiva morții, regrete legate de perioada trecută, de lucrurile pe care ne-am dorit să le realizăm de-a lungul vieții însă nu am reușit.

La această vârstă minunată apar nenumărate complexe ce instalează treptat această criză care poate da viața peste cap oricărei femei care până în acel moment părea extrem de statornică.

La această vârstă, femeile se confruntă cu îmbătrânirea, intensificarea ridurilor, creșterea în greutate, maturizarea copiilor, moartea părinților sau alte suferințe care le induc celebra criză a vârstei de 50 de ani

Această criză este experimentată, în general, de un număr destul de mic de femei, deoarece majoritatea consideră că odată cu împlinirea vârstei de 50 de ani viața devine mult mai frumoasă pentru că la această vârstă se ajunge, de obicei, la un confort financiar, copiii pleacă de acasă, se realizează, iar viața devine mult mai liniștită și lipsită de griji.

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies