Home Stiri Cum ne influenteaza numele nostru viata?

Cum ne influenteaza numele nostru viata?

autor Elena Yvette
85 vizualizari
numele nostru

Există șansa ca numele nostru să ne influențeze viața, destinul? Are numele nostru vreun rol în experiențele noastre, în alegerile noastre?

nume destin

Conform studiilor care s-au realizat pe baza acestui subiect, numele nostru are o mare influență asupra vieții noastre. Chiar dacă nu suntem noi cei care ne alegem numele, acesta spune multe despre clasa din care facem parte, despre originea noastră etnică, despre nivelul de educație sau, cel puțin, cel al părinților noștri.

Numele ne influențează chiar și alegerile pe care le facem în viață. Unii oameni de știință consideră că în străinătate există foarte mulți dentiști pe nume Dennis și avocați pe nume Lauren și tot ei spun că acest lucru nu este întâmplător.

Există vreun mod anume după care părinții își numesc copiii?

Majoritatea familiilor obișnuiesc să dea băieților nume ale bărbaților din familie, pentru a le purta noroc și a păstra tradiția cu fiecare generație, în timp ce alte familii preferă să dea copiilor nume de sfinți. Aceste nume sunt recomandate datorită karmei pe care o transmit copilului sfinții respectivi. Părinții care aleg să dea copiilor lor nume de sfinți consideră că aceștia îi apără și îi protejează în toate momentele vieții.

În zilele noastre, mai puțin de jumătate dintre fete și aproximativ 60% dintre băieți au format top 200 de nume.

Ce influențează aceste alegeri, de fapt?

Cele mai multe nume sunt alese în funcție de modă, părintii tind să aleagă nume cât mai moderne pentru copiii lor. De asemenea, la baza alegerilor stau chiar și numele inspirate după anumite vedete, cântăreți, actori, persoane publice pe care părinții le admiră și consideră că ar aduce noroc copiilor lor.

Deci, ne influențează numele noastre destinul?

Cu siguranță, da. Numele noastre exercită o mare influență asupra vieții noastre și asupra modului nostru de a trăi și de a ne face cunoscuți. Noi ne facem cunoscuți prin numele nostru în fața celorlalți. Cercetătorii sunt de părere că numele nostru are cea mai mare influență asupra vieții noastre în momentul în care o persoană știe doar atât despre noi: numele. Dacă am adăuga o poză, impactul numelui ar scădea. Dacă am adăuga și informații despre personalitatea noastră, hobby, ocupație, impactul numelui ar scădea și mai mult.

Numele nostru face parte din energia noastră

Se spune că dacă un părinte alege să pună copilului numele unui membru al familiei sau al unei persoane apropiate, atunci copilul va purta karma acestuia și viața i se va desfășura foarte asemănător cu cea a persoanei al cărei nume îl poartă.

Astfel, dacă persoana respectivă era o persoană bună, credincioasă, există șanse ca și copilul să moștenească aceste calități. La fel și dacă persoana avea anumite vicii, era alcoolică, violentă sau o persoană rea.

Ce e cel mai important pentru părinții care își botează copiii este ca înaintea alegerii numelui să se roage pentru acei copii, pentru ca aceștia să nu preia obiceiurile, viciile persoanelor după care au fost numiți…

În numirea copilului, cel mai important rol îl joacă mama, copilul fiind legat de ea timp de șapte ani.

loading...

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies

error: Alert: Content is protected !!