Cum poți afla dacă o bijuterie este aur sau nu

457

Aurul este un metal prețios la mare căutare. Elegant și delicat, acesta este preferatul oamenilor în materie de bijuterii.
În cazul în care ai un obiect și nu esti sigur dacă e din aur sau nu, iată cum poți afla:

Cum poți afla dacă o bijuterie este aur sau nu

Mergi la bijutier

Răspunsul 100% sigur ți-l poate da doar un bijutier. Nu ezita să apelezi la acesta, în cazul în care nu ești sigur de materialul bijuteriei.

Verificare vizuală

De multe ori, poți observa cu ochiul liber dacă materialul este aur sau nu.
În primul rând, trebuie să cauți marcajul care indică numărul de karate. Acesta nu este întotdeauna vizibil, în special pentru bijuteriile foarte vechi.

Testul mușcatului

Poate ai auzit de testul mușcatului, dar ai dubii în privința lui. Acest test este real și chiar funcționează. Tot ce trebuie să faci este să muști respectivul obiect, cu presiune. După ce ai mușcat obiectul, privește-l atent. Dacă obiectul este din aur pur, acesta va prezenta urmele dinților tăi.

Testul magnetului

Pentru a realiza acest test, trebuie să deții un magnet puternic. Aurul este un material care nu poate fi atras de către un magnet. Testul nu este foarte sigur însă funcționează de cele mai multe ori…

Farfuria de ceramică

Testul farfuriei de ceramică poate fi aplicat foarte ușor. Dacă ai acasă o farfurie de ceramică, ai găsit soluția problemei tale. Trebuie să apeși cu putere obiectul de aur și să îl tragi prin farfurie. Dacă urma pe care acesta o lasă este neagră, obiectul tău este fals. Ca bijuteria să fie din aur, urma lăsată trebuie să fie neapărat aurie.