CUM POŢI BENEFICIA DE PROGRAMUL PRIMA CASĂ 2019


În cazul în care te gândeşti să achiziţionezi sau să construieşti o casă, citeşte cu atenţie articolul de mai jos şi vezi în ce condiţii poţi beneficia de acest credit.

prima casa 2019

Anul 2019 vine cu anumite modificări în cadrul programului Prima Casă în ceea ce priveşte suma de bani alocată. Dacă anul trecut plafonul era mai mare, anul acesta vor fi alocaţi doar 2,5 miliarde de lei în garanţii, asta însemnând cu 400.000 de lei mai puţin decât în 2018.

PRINCIPALELE SCHIMBĂRI ÎN CADRUL PROGRAMULUI PRIMA CASĂ 2019

  • Vechimea

Acesta este un factor deosebit de important în acordarea creditului, iar prin urmare în cazul în care îţi doreşti să cumperi o locuinţă mai nouă de cinci ani, vei primi mai mulţi bani.

  • Garanţia statului

Această garanţie va suferi modificări anul acesta, motiv pentru care locuinţele noi vor fi garantate de către stat cu 50%, iar cele vechi, doar cu 40%.

  • Lucrările efectuate

Locuinţele vor fi considerate noi şi vor beneficia de acest credit dacă în ultimii cinci ani imobilele care sunt mai vechi de cinci ani au avut parte de lucrări de intervenţie pentru consolidare sau de reducere a riscului seismic.

  • Preţ

Valoarea creditului va fi acordată în funcţie de preţul de achiziţie al locuinţei. Astfel, pentru locuinţele noi de până în 70.000 euro sau mai mult vor fi acordate sume de până la 66.500 euro. Imobilele mai vechi de cinci ani estimate la 60.000 euro vor fi primi un credit de maximum 57.000 euro.

Reprezentanţii băncilor pot mări fondul de garantare pe baza nevoilor clienţilor.

Citește și:  Adela Popescu, probleme în vacanță. Ce a pățit vedeta

CRITERIILE DE ACORDARE A CREDITULUI PRIMA CASĂ 2019

  • Toate persoanele fizice care nu deţin o locuinţă sau un imobil având o suprafaţă mai mică de 50 mp în momentul acordării creditului.
  • Pentru locuinţele care nu depăşesc 60.000 euro, avansul va reprezenta 5% din valoarea totală a imobilului.
  • Creditul se va acorda pe o perioadă de minimum trei ani şi maximum 30 de ani.
  • Vor fi luate în considerare toate veniturile (salariu, pensie, chirie etc.), iar dobânda are o marjă de 2%…

loading...