HomeStiri Mondene Cum s-a schimbat viata unei femei dupa ce a renuntat la alcool

Cum s-a schimbat viata unei femei dupa ce a renuntat la alcool

autor Nitu Alina
Data publicării: Data actualizării: 1,2K views
Cum s-a schimbat viata unei femei dupa ce a renuntat la alcool

„Să vă spun cum a început totul…

Cum s-a schimbat viata unei femei dupa ce a renuntat la alcool

Am avut o copilărie normală, la fel ca ceea a multora dintre voi; s-a întâmplat însă ceva ce mi-a schimbat viața: tata a murit într-un accident fiind în stare de ebrietate. Deși nu consuma alcool și nici nu a încurajat vreodată pe cineva să consume, mama ținea în casă diverse sticle de alcool, din care oferea câte un păhărel muncitoriilor care veneau să ne facă diverse reparații, fie un robinet, o baterie etc.

În timpul fiecărei mese mă uitam cum adulții consumau alcool și adesea mi se spunea că o voi putea face și eu atunci când voi crește. În liceu am început să beau bere, paradoxal nu m-am simțit jenată ca atunci când am fumat prima țigară.

Uitându-mă înapoi pot spune că niciodată nu mi-a plăcut gustul alcoolului, vinul mi se părea prea acru, iar berea, dezgustătoare însă văzând că alții beau, am băut și eu.

Alcoolul a devenit însă indispensabil în viața de zi cu zi, devenise un mod de relaxare, era mai ușor să dansezi în cluburi, să te destăinui cuiva sau să te distrezi – cu ajutorul alcoolului totul părea mai ușor.

Nu am fost niciodată dependentă de alcool, sau cel puțin așa credeam. Acum nu mai consum alcool de șase ani, și nici altă băutură care conține alcool: vin, bere sau șampanie, iar în casa noastră nu găsești alcool nici măcar în perioada sărbătorilor.

Prima sarcină mi-a dat posibilitatea să încerc o nouă viață fără strop de alcool, iar ceea de a doua, să mă cunosc pe mine însămi, iar acum consum doar suc și apă.

Soțul meu, băut fiind, a lovit accidental o persoană cu mașina acum trei ani, de atunci nu a mai pus gura pe alcool, deși era pasionat de bere și vin.

Avem noroc cu susținerea cercului nostru de prieteni în care nu este nicio problemă dacă nu consumi alcool, iar faptul că nu trebuie să ne justificăm ne-a ajutat foarte mult. Totul este bine și ne putem distra și fără a consuma alcool.

Consumul de alcool aduce numai necazuri, să nu uităm că cele mai multe crime au fost făcute la beție.

Faptul că nu mai beau de de șase ani mi-au adus un anumit grad de libertate, este extraordinar să experimentezi fără niciun fel de dopaj, totul ține doar de control, iar atunci când ai nevoie de un sprijin, uită-te în ochii copilului tău.

Nu pot da timpul înapoi, dacă aș putea să o fac, aș schimba multe lucruri de care nu sunt mândră dinainte de a spune stop alcoolului…

Transmite un exemplu sănătos și corect copilului tău, spune «NU!» alcoolului!”

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed