HomeStiri Cum să scapi în mod natural de punctele negre

Cum să scapi în mod natural de punctele negre

autor Elena Yvette
714 views 2 minute timp de citit

Punctele negre apar de regulă din cauza dilatării porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea secreţiei abundente de sebum. Specialiştii în dermatologie explică faptul că terminaţiile glandelor sebacee ajung până la suprafaţa pielii, timp în care sebumul produs se oxidează în contact cu aerul şi rezultă o culoare închisă.

Cum să scapi în mod natural de punctele negre

Ei bine, trebuie să știi că le poți veni de hac cu ajutorul a câteva remedii simple și naturale!

Baia cu aburi

De departe cea mai eficientă metodă de îndepărtare a punctelor negre este baia cu aburi. Pune într-un vas cu apă fierbinte o lingură de flori de muşeţel şi cu capul acoperit cu un prosop stai deasupra vasului cât de mult poţi sau până se răceşte apa.

După ce s-a înmuiat pielea şi porii s-au deschis, masează cu un tifon curat zonele cu probleme, fără să presezi prea tare pielea ca să nu apară răni. La final, clăteşte faţa cu apă rece pentru a închide porii şi aplică pe ten o loţiune astringentă, calmantă şi dezinfectantă.

Mască cu scorțișoară

Scorțișoara are un puternic efect antiseptic și stimulează circulația sangvină de la nivelul pielii, fiind un excelent remediu pentru tenul acneic, cu puncte negre.

Prepară o mască naturală din 2 lingurițe de miere și o linguriță de pudră de scorțișoară, amestecă ingredientele până obții o pastă omogenă și aplic-o pe tenul perfect curățat înainte. Lasă masca să acționeze 15 minute, după care îndepărtez-o cu apă călduță.

Aplică, apoi, o cremă hidratantă. Folosește această mască zilnic pentru a obține efectele dorite.

Citește continuarea articolului pe CLICK SANATATE

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed
Loading..