HomeStiri Mondene Cum să-ți îngrijești pielea toamna

Cum să-ți îngrijești pielea toamna

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 801 views
Cum-să-ți-îngrijești-pielea-toamna in Stiri Mondene

Pe perioada toamnei pielea are nevoie de un ritual diferit de îngrijire. Temperaturile mai reduse și umiditatea pot afecta sănătatea ei, de aceea este bine acorzi mai multe atenție. Iată câteva trucuri simple, dar eficiente când vine vorba de îngrijirea pielii!

Cum să-ți îngrijești pielea toamna

Hidratarea este esențială

Ai tenul uscat, iar frigul şi precipitaţiile îţi agravează şi mai mult problema? Nu uita să te hidratezi mai des şi să foloseşti loţiuni foarte hidratante, recomandate de medicul dermatolog în funcţie de nevoile pielii tale.

Atunci când faci duş, foloseşte apă caldă, nu fierbinte, şi nu sta mai mult de 10 minute în apă, pentru a nu usca şi mai tare pielea. E adevărat că duşurile lungi şi fierbinţi în zilele friguroase acţionează ca un pansament pentru trup şi suflet, dar pentru piele pot face mai mult rău decât bine.

Consumă alimente bogate în acizi graşi Omega-3, pentru că hrănesc pielea şi o ajută să câştige bătălia cu factorii externi ai mediului, mai ales iarna.

Încearcă să creşti aportul tău de vitamina C, pe care o găseşti în citrice ca grepfruituri, lămâi, portocale. Vitamina C poate ajuta la refacerea nivelului de colagen al pielii, care are rolul de a proteja pielea de factorii care îi afectează rezistenţa.

Află și alte trucuri de îngrijire AICI

Abonează-te pe:Yve.ro news
Loading RSS Feed