Cum se poate scăpa de vergeturi

Share

Credeai că este o problemă spinoasă numai pentru femei? Vergeturile îi afectează şi pe bărbaţi. În special pe tinerii care fac sport şi „trag de fiare“. Cum se pot estompa semnele de pe coapse, abdomen, sâni şi de pe fese ne-a explicat dermatologul Oana Clătici.

Cum se poate scăpa de vergeturi

Vergeturile apar iniţial sub forma unor linii roşii, care, în timp, se decolorează şi devin alb-sidefii. Cu cât sunt mai vechi, cu atât „ştergerea“ lor este mai dificilă. La fel ca şi cicatricele, fără intervenţie chirurgicală, acestea nu pot dispărea complet.

Ce sunt de fapt vergeturile? „Sunt leziuni ale pielii, care apar din cauza unor factori cutanaţi şi mecanici ce provoacă întinderea bruscă a pielii. Se produc astfel ruptura fibrelor elastice epidermice şi reducerea colagenului“, spune medicul dermatolog Oana Clătici, de la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti.

Primele vergeturi apar la pubertate

Vergeturile apar odată cu schimbările corpului din timpul pubertăţii. De aceea, este important să le prevenim din timp. Consumul a cel puţin doi litri de apă pe zi ajută la hidratarea pielii şi menţine elasticitatea ei.

Citeşte continuarea articolului pe CLICK SANATATE


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news