Cum trebuie, de fapt, sa fierbem fasolea, pentru a fi cat mai sanatoasa

Share

Leguminoasele, cum ar fi fasolea, soia, năutul, lintea, arahidele, sunt bogate în minerale, însă, potrivit dr. Rose, organismul nostru asimilează aproximativ jumătate din cantitatea nutrienților.

Avem mare nevoie în organism de zinc, magneziu, pentru a scăpa de depresii, iar dacă boabele de fasole sunt parte din dieta ta, trebuie să știi să te bucuri de această legumă într-un mod cât mai benefic cu putință.

Este vorba de înmuierea fasolei peste noapte în apă foarte caldă (60 de grade Celsius), pentru a reduce conținutul de acid fitic din acest ingredient. Această schimbare simplă are un efect uriaș: creșterea absorbției mineralelor în proporție de 50-100%.

Conform unor studii, atunci când reducem acidul fitic din alimente, asimilăm mai multe minerale din acel aliment. Cantitatea de acid fitic variază în leguminoase, cereale, nuci și semințe. Un nivel crescut se înregistrează în soia și arahide.

Simplă fierbere nu este suficientă

Conform unui studiu care se ocupă de analizarea nivelului de acid fitic în trei tipuri diferite de fasole, după ce a fost fiartă, boabele de fasole roșie au păstrat 92% de acid fitic, fasolea pestriță a păstrat 87%, iar fasolea Mung a păstrat 64%.

După ce au fost înmuiate timp de trei ore în apă la temperaturi diferite, cantitatea de acid fitic era cu totul alta.

Concluziile arată că apa prea caldă sau prea rece nu este eficientă în reducerea acidului fitic și că cea mai eficientă este apa la 60 de grade.

Iată metoda doctorului Rose de pregătire a boabelor de fasole:

  1. Combinați apă clocotită cu apă filtrată și turnați peste fasole până acoperiți complet boabele. Faceți asta cu o zi înainte de a găti propriu-zis fasolea și puneți vasul într-un loc cald.
  2. Păstrați apă fierbinte într-un termos și, pe măsură ce boabele absorb apă, completați din nou până sunt acoperite complet…

„Nu va cer să atingeți sau să mențineți temperatura de 60 de grade, dar lăsați fasolea cât mai mult la înmuiat, minimum 18 ore. Veți vedea că prin această metodă boabele uscate se vor găti mai repede, vor fi digerate și veți asimila mai bine nutrienții”, recomandă dr. Rose.


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news