Home Stiri Dacă folosiţi aceşti papuci, aruncaţi-i IMEDIAT! Ce pericol ascund?

Dacă folosiţi aceşti papuci, aruncaţi-i IMEDIAT! Ce pericol ascund?

autor Elena Yvette
Data publicării: Data actualizării: 655 views 2 minute timp de citit

Un studiu ce a fost realizat în Germania a descoperit că aceste sandale sunt confecţionate dintr-un material cancerigen.

Dacă folosiţi aceşti papuci, aruncaţi-i IMEDIAT

În acest studiu, oamenii de ştiinţă au selectat zece perechi de sandale-saboţi produse de cel mai bun brand de pe piaţă şi apoi le-au analizat într-un laborator. Rezultatele descoperite sunt de-a dreptul şocante. Aproape 60% dintre aceşti saboţi au în componenţa lor hidrocarburi policiclice aromatice.

Hidrocarburile aromatice policiclice (HAP sau PAH, prescurtarea din engleză), cunoscute şi ca hidrocarburi aromatice polinucleare, sunt hidrocarburi compuse din cel puţin două nuclee aromatice condensate, care nu conţin heteroatomi sau care au substituenţi. Naftalina este cel mai simplu exemplu de HAP. Aceste arene polinucleare se găsesc în uleiuri, cărbuni şi gudroane, şi sunt adesea produşi secundari rezultaţi la arderea combustibililor.

Aceste substanţe sunt cancerigene, iar odată ajunse în corp pot provoca o mutaţie a celulelor.

Dacă folosiţi aceşti papuci, aruncaţi-i IMEDIAT 1

Substanţele sunt extrem de nocive şi îndată inhalate ajung direct în organism. Se pare că acestea nu sunt singurele substanţe cancerigene din componenţa saboţilor de plastic. Aproximativ 70% dintre sandalele de plastic sunt alcătuite din solvenţi şi metale grele care sunt extrem de dăunătoare sănătăţii noastre. Substanţele pot intra în organism şi prin piele…

Sandalele originale Crocs (aşa se numesc aceşti saboţi) nu conţin hicrocarburi policiclice aromatice însă conţin alţi patru solvenţi cancerigeni.

 

Sursa: realitatea.net

Abonează-te pe:Yve.ro news

Citește și:

YVE.ro foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Accept Cookies