Dacă vrei viză de SUA, trebuie să-ţi dai contul de Facebook

Share

A obţine viza de America nu a fost niciodată simplu.

Dacă vrei viză de SUA trebuie să-ţi dai contul de Facebook

Sunt necesare multe drumuri, documente, extrase de cont, totul pentru a obţine viza si a pune piciorul în „ţara făgăduinţei“.

Acum însă a devenit oficial proiectul conform căruia pentru viza de SUA trebuie să îţi dai toate conturile de Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter, Pinterest. Tot procesul este mult mai complicat, având în vedere aceste opţiuni legate de activitatea pe reţelele de socializare.

Proiectul a rămas mult timp în acest stadiu însă în urmă cu o lună administraţia Trump a propus implementarea acestui proces mult mai rigid pentru verificarea tuturor aplicanţilor. Departamentul de stat al SUA a pus deja în aplicare chestionarul conform căruia toate persoanele care aplică pentru viză trebuie să-şi prezinte toate ID-urile cu care sunt cunoscuţi în lumea virtuală. Sau ID-urile cu care activează pe reţelele de socializare în ultimii cinci ani.

În vederea obţinerii vizei, trebuie să îţi dai toate numerele de telefon pe care le-ai deţinut în trecut, adresele de e-mail, adresele de domiciliu, istoricul de angajări şi pe cel al călătoriilor. Pentru verificări mai riguroase de atât, oficialii ambasadelor pot solicita informaţii suplimentare, de care ar putea depinde siguranţa naţională…

Această formalitate nouă a fost discutată în mai multe cercuri publice, majoritatea considerând că va avea un impact negativ asupra economiei ţării. Specialiştii din diferite domenii de activitate şi studenţii vor începe să evite SUA din cauza politicii greoaie de obţinere a vizei.

 

Sursa: playtech.ro


Share
Abonează-te pe:Yve.ro news