Dana Nălbaru și Dragoș Bucur și-au retras definitiv fiica de la școală! „Felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au «darul» de a le distruge frumuseţea interioară!”

399

Dana Nălbaru și Dragoș Bucur au luat o decizie radicală în ceea ce o privește pe fiica lor. Mai exact, o vor retrage pe Sofia de la școală, pentru a urma sistemul „home schooling“ (învăţat de acasă).

dana nalbaru

„Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem home schooling despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am «făcut temele» înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor“, anunţat Dana Nălbaru.

Artista mărturisește că s-a lovit de nenumărate prejudecăți, de aceea a luat o astfel de decizie. „Mi-am dat seama că sistemul de învăţământ, acesta organizat pe grupuri de oameni care trebuie să demonstreze în faţă altora că şi cât ştiu, că şi cât au învăţat, este depăşit de vremurile pe care le trăim. Nu consider că a învăţa e un lucru greşit, dimpotrivă, cred că este esenţialul pentru a avea o viaţă frumoasă. Consider însă că felul în care învaţă copiii în şcolile din ziua de azi naşte în ei o grămadă de frustrări care au «darul» de a le distruge frumuseţea interioară.“

Dragoş Bucur a povestit şi el despre decizia luată. „Am retras-o pe Sofia din sistemul de învăţământ de stat, am înscris-o la o şcoală tip umbrelă şi ne-am aruncat în necunoscut. […] Nu încerc să promovez abandonul şcolar, pentru că Sofia nu a abandonat de fapt şcoala, ci doar a luat-o pe alt drum cu aceeaşi finalitate: educaţie, pregătire şi descoperirea vocaţiei“, a spus spus actorul.

Inițial, Sofia a crezut că este o glumă, dar apoi s-a arătat încântată de noul ei program. „După ce am ajuns acolo au urmat două ore super în care mi-am dezvoltat scenariul (o să fac un super film) şi am discutat tot felul de lucruri pentru că sunt curioasă să ştiu cum să îl scriu. Tati mi-a arătat Academia Khan, care îmi place foarte mult şi până acum am învăţat puţin din ce înseamnă programarea pe computer şi am făcut puţină matematică. V-o recomand şi copiilor voştri şi vouă dacă va interesează: medicină, muzică, programarea computerelor şi a jocurilor şi multe altele… E gratis“, a spus Sofia.